MLADI, zainteresovani da žive i rade na selu, od države će besplatno dobiti kuće, a u prve bi mogli da se usele već do kraja godine. Ministarstvo za brigu o selu privodi kraju izradu programa za besplatnu podelu oko 150.000 praznih kuća širom Srbije. Realizacija bi mogla da počne već za tri meseca, raspisivanjem konkursa, čime bi počelo ostvarenje dugo čekanog plana oživljavanja opustelih srpskih sela.

Komentari (4)

Srbijo Zuta kuco

21.04.2021. 08:32

Zasto Krkobabic ne ode da zivi na selu i bavi se poljoprivredom? Bas me interesuje koliko dugo bi izdrzo. Kad pripece sunce, produva vetar, zaveje sneg... Lenja su vam deca. Previse ste ih razmazili. Moj sin je od petnaeste radio sa pola radnog vremena i za njega su placani doprinosi. U isto vreme je bio odlican djak pa student. Ideja je bila da umesto dzeparca dobija platu i tako nauci kolika je vrednost novca. Projekat je uspeo jer veoma pazljivo vaga sta ce i po kojoj ceni kupiti za sebe umesto da ima nesuvisle zahterve od roditelja.

Seljak iz grada

21.04.2021. 08:51

OK, kuće, ali šta je sa zemljištem? Šta da rade na selu ako nemaju zemljište. Iz solis nekretnina su napravili analizu koja kaže da je investiranje u obradivo zemljište donosi više progita od nekretnina. Zato su zemljište sve pokupovali krupni kapitalisti i stranci. Kuća ima ali nema zemljišta. Nadam se da će to da poprave.