NEMOJTE SE IZNENADITI AKO VAM KOMUNALNI POLICAJAC NAPIŠE KAZNU: Doktor Kon- Obavezno se tretira kao predloženo

Tanjug

12. 04. 2021. u 08:57

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da čim dođe do većeg popuštanja mera, odmah dođe do aktiviranja korona virusa.

НЕМОЈТЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ АКО ВАМ КОМУНАЛНИ ПОЛИЦАЈАЦ НАПИШЕ КАЗНУ: Доктор Кон- Обавезно се третира као предложено

Foto: Printscreen

- Mene iritira što kada mi kažemo da je nešto obavezno, narod to tretira kao predloženo. Rekli smo da su maske obavezne u kafićima na otvorenom, a to niko ne poštuje- rekao je Kon.

On je, gostujući na televiziji, kazao da onaj ko sedi u bašti i ne nosi masku, a popio je piće, napravio je prekršaj i ne bi trebalo da se čudi ako mu komunalna milicija naplati kaznu.

Kon je ukazao da je Srbija, kada je reč o epidemiji, u mnogo boljoj situaciji nego prošle godine u ovo vreme.

Dodao je i da je Srbija na pravom putu i da bez dileme "polako izlazi iz ove situacije", a naša zemlja trenutno dobro stoji zbog imunizacije.

Govoreći o tržnim centrima i njihovom otvaranju, Kon je naveo da medicinski deo Kriznog štaba nije bio za to da se oni otvore odmah sutra.

Kon je naveo da jeu Srbiji zabeležen samo jedan slučaj tromboze od početka vakcinacije.Dodao je i da je upoređivanje tog broja sa brojem ljudi koji svakodnevno umire od posledica zarazekoronavirusom - besmisleno.

- To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu - rekao je on.

Lekari preporučuju vakcinaciju trudnica, ali kako je rekao dr Kon, država ne može da stane iza toga jer nema još dovoljno podataka.

Istakao je da će se te preporuke pojaviti vrlo brzo, jer je potrebno da se jedan deo vakciniše i da se na osnovu rezultata definišu preporuke.

- Ovako kada neko primi, preuzima isključivo odgovornost sam, kao i lekar - zaključio je član Kriznog štaba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!