VAŽNO JE DA OČUVAMO TRADICIONALNE SPORTOVE: Ministar Udovičić na Etnosport forumu u Istanbulu sa najvišim zvaničnicima Turske

Novosti online

10. 04. 2021. u 17:05

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić je na poziv Nedžmedina Bilala Erdogana, predsednika Svetske konfederacije tradicionalnih sportova i dr Mehmeta Muharema Kasapoglua, ministra omladine i sporta Republike Turske, uzeo učešće na Etnosport forumu u Istanbulu, koji je zvanično otvorio predsednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan.

ВАЖНО ЈЕ ДА ОЧУВАМО ТРАДИЦИОНАЛНЕ СПОРТОВЕ: Министар Удовичић на Етноспорт форуму у Истанбулу са највишим званичницима Турске

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

U obraćanju ministar Udovičić je istakao značaj očuvanja tradicionalnih sportova čijom se popularizacijom i masovnošću stvara ne samo sportska vrednost, već i spona između mladih i tradicionalnih vrednosti.

Na taj način, kroz negovanje veština i pokreta, prenosi se generacijsko nasleđe, što direktno utiče i na fizičko i mentalno zdravlje.

Ministar Udovičić je naglasio značaj ove dodatne vrednosti posebno u vremenima izazova koji su na globalnom nivou u svim sferama društva i delovanja.

Takođe, vrhunski sport je medijski dominatan, ali jednako važno je bavljanje sportom u svim njegovim oblicima u celoj populaciji jer to zapravo jeste preduslov zdravlja, a tradicionalni sportovi su upravo jedan od najvrednijih mehanizama za obezbeđenje ovog cilja, zaključio je ministar Udovičić.

Na marginama foruma ministar Udovičić sastao se i bilateralno sa svojim kolegom dr Mehmetom Muharemom Kasapogluom i tom prilikom razgovara o uticaju pandemije na sport i mlade i intenziviranju bilateralne saradnje u oblastima omladine i sporta dve države.

Ministri su konkretizovali projekte koje će ubuduće realizovati kroz potvrđeno dobro saradnju i iskustva sportista i trenera dve zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)