"NOVOSTI" SAZNAJU: Karić kupio Slobinu vilu

V. CRNjANSKI SPASOJEVIĆ

09. 04. 2021. u 17:24

NEDUGO pošto su, pre nedelju dana, mediji objavili da je košarkaš Nikola Peković još pre pet godina kupio vilu u Tolstojevoj 33, koja je pripadala bivšem srpskom i jugoslovenskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, "Novosti" saznaju da je ovaj objekat 17. februara dobio novog vlasnika!

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Карић купио Слобину вилу

Foto AP

Od Pekovića ga je otkupio Zoran Karić, jedan od četvorice braće Karić. Vrednost ove transakcije nije javna (broj ugovora u posedu redakcije).

U jučerašnjem izdanju, objavili smo vest o seči drveća na susednom placu, u Užičkoj 34, koji je takođe jedno vreme pripadao Miloševićevima, a po odluci iz 1999. Komisije za stambena pitanja Vlade Srbije. Kasnije je sud, krajem 2013. godine, tu odluku poništio. I za taj plac se priča da bi mogao biti u budućem vlasništvu Karića, baš kao što je i Milošević svojevremeno hteo da spoji ova dva placa i napravi ogroman kompleks. Ipak, biznismen Dragomir Karić ovo demantuje.

- Mi ne kupujemo po Dedinju. I ono što imamo prodajemo, jer nam je višak - tvrdi za "Novosti" Dragomir Karić. - Ja sam imao pre 20 godina plac u Užičkoj 17, ali sam prodao.

Zoran Karić, Foto Arhiva

Vidim da do danas ništa na njemu nije izgrađeno. Bogoljub takođe već dugo ima plac u Užičkoj 35, ali ništa novo nismo kupili.

Peković je pomenuti plac u Tolstojevoj 33 kupio od naslednika Slobodana Miloševića, kako su pisali mediji, pre pet godina, da bi, navodno, tek nedavno, isplatio prvu ratu.

Što se tiče skoro 80 ari placa u produžetku, koji potpada pod Užičku 34, oni su se do pre tri godine vodili na Mirjanu i Mariju Milošević, a sada na državu Srbiju. Kako je za "Novosti" pismeno potvrdila Olivera Krstić iz Republičke direkcije za imovinu, ovaj objekat nalazi se u fondu privrednog društva "Dipos" d.o.o, pa je on jedini nadležan da odgovori šta se dešava na placu i zašto se on krči od drveća. Zvanične odgovore iz "Diposa" nismo dobili, u Gradskom zelenilu su nam potvrdili da oni ne seku drveće u Užičkoj, a nezvanično u državi tvrde da je u pitanju redovno održavanje nekretnine koja dugo nije održavana.

Spor sa naslednicima u toku

PLAC u Užičkoj 34 nastao je, tvrde u Mreži za restituciju, spajanjem više placeva, među kojima je navodno i 16 ari, koje su pripadale kćerkama knjižara Gece Kona, Elviri Bah i Melvini Hercog. Deo kvadrature ušao je u sastav Užičke 34, a deo je verovatno ušao i u sastav Tolstojeve 33. Ipak, najveći deo Užičke tražili su naslednici trgovca Antonijevića.

Naslednici Slobodana Miloševića vodili su sedam godina oko ove nekretnine spor i izgubili ga. Bivši predsednik otkupio ga je za ondašnjih 5.000 maraka, 1999. godine, a sud je u međuvremenu poništio rešenje Vladine komisije i sve ugovore, zaključivši da su Miloševići nekretninu stekli protivzakonito.

PALATA Cena ove nekretnine tajna , Foto M. Anđela

Danas se oko tog placa praktično vodi spor između "Diposa" i naslednika jednog od starih vlasnika Selimira Antonijevića. Poslednja zabeležba u katastru upisana je pre dva dana, i glasi: "zabeležba da je pokrenut postupak za promenu nastalu izgradnjom objekta", ali se ne zna o kom objektu je reč. Svakako, "Dipos" je tražio od katastra da se izvrši snimanje terena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave