VOJSKA PROBIJA SMETOVE: Započelo raščišćavanje lokalnih puteva do zavejanih sela u opštini Crna Trava

I. MITIĆ

24. 03. 2021. u 19:03

PRIPADNICI Četvrte brigade Kopnene vojske Vojske Srbije, započeli su danas raščišćavanje lokalnih puteva u Opštini Crna Trava.

ВОЈСКА ПРОБИЈА СМЕТОВЕ: Започело рашчишћавање локалних путева до завејаних села у општини Црна Трава

Foto Ministarstvo odbrane

Zbog snega koji je neprestano padao devet dana i smetova koji su ponegde visoki i do tri metra, oko 1.000 stanovnika ove opštine, a među njima i tri bebe, potpuno su odsečeni od centralnih delova opštine, a onemogućeno im je i snabdevanje hranom i lekovima.

Vojnike koji su otpočeli raščišćavanje snega i probijanje smetova na lokalnim putevima, danas su u Crnoj Travi posetili ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.

- Ovde smo da pokažemo da Vojska jeste i uvek će biti sa svojim narodom kad god to bude potrebno. Naselje Mlačište, koje je udaljeno oko 15 kilometara od Crne Trave, zavejano je, a smetovi su potpuno odsekli stanovništvo od centra opštine. Radimo na tome da što pre dođemo do meštana koji žive u ovom naselju, između ostalog i do tri male bebe koje se nalaze tamo, kako bi im što pre omogućili sve ono što im je potrebno za normalan život - naglasio je ministar Stefanović.

On je istakao da su predsednik opštine i stanovnici Crne Trave u prethodnim danima uložili ogromne napore da se putevi u celoj opštini čiste od snega, ali su u utorak, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć vojske.

- Pripadnici Vojske će i u narednim danima biti na terenu sve dok bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku opštine da pomognu u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju - istakao je ministar Stefanović.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj je u sredu ujutro uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

TEŠKA ZIMA

PREDSEDNIK opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, zahvalio se Vojsci Srbije i ministru Stefanoviću na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući da im je pomoć preko potrebna.

- Stanovnici Crne Trave jesu navikli na snežne i hladne zime, ali je ova jedna od najtežih. Ima starijih, ima uplašenih u zavejanim selima i moramo brzo da reagujemo da bismo došli do svakog domaćinstva - rekao je Blagojević.

ZAVEJANI I VEĆ OČIŠĆENI PUTEVI

SVe puteve koje je lokalna samouprava uspela da očisti od snega zavejale nove padavine. Za dan je u ovoj opštini padalo i do 30 centimetara snega. Zbog toga mehanizacija kojom raspolažu u Crnoj Travi više nije bila dovoljna, pa su im, kako kažu, velike i snežne mašine VS jedini spas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!