OČEKIVAO POMOĆ, A DOBIO - ZNAČKU! Penzionisani policajac Slobodan na meti prevaranata

Z. U.

24. 03. 2021. u 09:47

OBEĆAVALI su mi pomoć u svakom smislu, čak i da mi pomognu da sazidam malu kuću na placu koji kupim.

ОЧЕКИВАО ПОМОЋ, А ДОБИО - ЗНАЧКУ! Пензионисани полицајац Слободан на мети превараната

Foto Arhiva

Kada sam rekao da imam parcelu na kojoj mogu da zidam, rekli su mi da sam zakasnio. Za članarinu i značku uzeli su mi oko 25.000 dinara u gotovini i traže još. A, ja nemam. Stopostotni sam invalid i treba mi novac za lekove i fizijatra.

Ovako, za "Novosti", svoju muku prepričava penzionisani pripadnik MUP Srbije Slobodan Mitrović (53), koji je zbog teškog zdravstvenog stanja, već nekoliko godina u penziji.

Mislio je, kada su mu se obratili iz jednog udruženja, da će mu bivše kolege pomoći i da će mu biti lakše, a oni su ga prevarili.

ČERUPAJU BORCE

- NISAM mogao da verujem kakvi su to drugovi - priča kroz suze Mitrović. - General Guri je ostao zaprepašćen kada sam mu rekao o ovim prevarantima iz udruženja. On i SUBOS i Fondacija "Srpski borac" su i njima obezbeđivali donacije, od novčanih do medicinskih. Ispostavilo se, međutim, da oni naše borce čerupaju.

- Reč je o Udruženju ratnih veterana Posebnih jedinica policije PJP - navodi Mitrović.

- Obećavali su sve dok nisam platio članarinu. Uzeli su novac u kešu, nisu mi dali nikakavu priznanicu. Onda su mi tutnuli značku i zaboravili me. Kada im se obratim da ispune obećanje, oni me ignorišu. A, prošao sam mnoga ratišta, od Hrvatske, preko Bosne do Kosova i Metohije. Posledice sam osetio kasnije, te 2014. godine kada su me u kratkom roku pogodila dva jaka moždana udara.

Prvi su reagovali bivši policijski general, proslavljeni komandant Goran Radosavljević Guri, Savez udruženja boraca Srbije i Fondacija Srpski borac. Finansirali su kupovinu invalidskih kolica, a sada skupljaju novac za fizijatra, koji bi ga osposobio da se donekle kreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PREVAZIŠLI SU SVE(T): Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima - rešila da kazni samu sebe