NAKON što je Danijela Štajnfeld optužila poznatog glumca i političara Branislava Lečića za silovanjanje društvene mreže su preplavili komentari koji relativizuju seksualno nasilje, ali i otvoreno osuđuju glumicu koja se osudila da progovori o tome.

Sale

22.03.2021. 17:07

Molim sve osobe koje su pretrpele bilo kakav vid seksualnog nasilja nad njima, da JAVNO GLASNO I JASNO TO ODMAH PRIJAVE I OBJAVE!!! Sira javnost uvek krece od pretpostavke i optuzbe "sta je cekao/la toliko dugo pa se sada setio/la" ... Isto tako pozivam SVAKOG od uticajnih osoba, muskaraca i zena, da ukoliko mlad glumac ili glumica pokusava da vas zavede, da ostvari neku ulogu preko kreveta, ili neku nagradu ili bilo kakav napredak u karijeri preko kreveta - objavite to JAVNO GLASNO I JASNO...

TM

24.03.2021. 22:00

@Sale - Vidi, Sale, nije to baš tako lako. Prošla sam kroz to odvratno iskustvo i lečenje fizičkih ožiljaka je trajalo mnogo kraće nego lečenje moje psihe. Zbog njega mrzim muškarce, koliko god ružno to zvučalo. ON je bio ,,nečiji'' sin, zaštićen kao beli medved. Kome sam mogla da kažem? Da ga tužim i ponovo prolazim kroz to? Ne. Ćutala sam, kao i mnoge druge, bila sam mlada i nisam imala hrabrosti da se suočim sa njim opet. Kako god...Njega više nema, a ja povremeno odem i pljunem mu na grob, uz osmeh.

Srbijo Zuta kuco

22.03.2021. 18:36

Slusao sam snimak koji je "ostecena" predala Tuzilastvu. Ona ni on ne govore o silovanju. Ona kaze da se osetila ugrozenom a on da je to iracionalno. Posredno joj kaze da bi trebala da se oseti pocastvovanom a ne ugrozenom kada jedan Lecic pokaze interesovanje za nju. (Apsolutno tacno). Snimak je napravljen bez njegovog znanja pa ne moze da se koristi u sudu kao dokaz. To vam je besplatan pravni savet. Takodje, pokazuje jezicku nekulturu i plitkocu uma sagovornika koji su najverovatnije pod uticajem necega. Glumci su nepravedno stekli famu jer ljudi misle da su oni pametni zato sto govore tekstove koje su pisali drugi, pametniji od njih, reziraju treci, u produkciji cetvrtih (u ovom slucaju euroatlantskih producenata).

Andjelija

23.03.2021. 11:10

Mnoge devojke,mlade,nečija deca, prošle su silovanje i nikad nikome nisu ispričale.Ostale su oštećene zauvek,nesigurne ,psihički uništene.Imale su bezbroj razloga što ćute.Strah,nepoverenje sredine.Zato,javljajte se žrtve.Teška je to borba ali to je jedini način.Ovoj glumici će biti teško,jako, em glumica em on zna kako da se izvuče.Danijela,ne odustaj!!!!!! Idi do kraja

Lena

26.03.2021. 07:34

Tvrdim da ni na fakultetima situacija nije bolja i da ima profesora koji ucenjuju studentkinje i koriste svoj polozaj. To je jedna, zaista, teska situacija, jer prijaviti profesora je celiki rizik za buducnost. Niko ne zna ko je njegov drug i saradnik na tom planu, pa je i zavrsetak fakulteta neizvestan.