METEOROLOG OTKRIO KAKAV NAS VIKEND OČEKUJE: Kiša nam neće dati mira, a evo kada prestaju padavine

Novosti online

12. 03. 2021. u 14:24

U NAREDNOM periodu očekuje nas veoma promenljivo vreme, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО КАКАВ НАС ВИКЕНД ОЧЕКУЈЕ: Киша нам неће дати мира, а ево када престају падавине

Foto: A. Stevanović

Na severu i zapadu Srbije u petak pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima, uz toplije jutro, ali tokom dana prohladno. U ostalim predelima Srbije ujutro se očekuje mraz, u dolinama i kotlinama i magla, a tokom dana umereno oblačno i toplije. Duvaće slab do umeren južni i jugoistočni vetar. Minimalna temperatura na severu i zapadu Srbije od 2 do 5°C, a u ostalim predelima od -4 do 0°C, a maksimalna dnevna od 8 do 14°C, u Beogradu 10°C.

U Srbiji u subotu ujutro i pre podne oblačno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom, a na istoku ponegde kratkotrajno i sa ledenom kišom. Samo će na krajnjem jugoistoku ostatai suvo. Sredinom dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje, pa se posle podne očekuje pretežno sunčano ili umereno oblačno, ali toplije. Vetar slab do umeren, južni i jugoistočni. Minimalna temperatura od -1°C na istoku i jugoistoku do 5°C na severu i zapadu Srbije i u Beogradu, a maksimalna dnevna od 13 do 17°C, u Beogradu 13°C.

U Srbiji u nedelju sunčano i relativno toplo. Pre podne na severu i zapadu Vojvodine, a posle podne i uveče širom severne, zapadne i centralne Srbije jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz skretanje jugoistočnog vetra na jak severozapadni. Maksimalna temperatura od 12°C na severu Vojvodine do 20°C u zapadnim, centralnim i jugoistočnim predelima Srbije, u Beogradu do 17°C. Krajem dana i uveče temperatura u osetnijem padu.

U ponedeljak oblačno i osetno hladnije sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom. Duvaće jak severozapadni vetar. Posle podne i uveče sa severa delimično razvedravanje. Maksimalna temperatura od 4 do 10°C, u Beogradu do 6°C. Sredinom sledeće sedmice promenljivo oblačno i prohladno, povremeno sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa susnežicom i snegom, a uslova za susnežicu i vlažan sneg biće ponegde i u nižim predelima južne, centralne, zapadne i istočne Srbije. Maksimalna temperatura od 3 do 10°C, u Beogradu od 7 do 9°C.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!