PALMA POSLAO POSTHUMNO PISMO MILANU BANDIĆU: „Naše teme nisu bile nacionalističke, već kako da idemo napred“

Novosti online

28. 02. 2021. u 11:06

PREDSEDNIK JS Dragan Marković Palma, napisao je posthumno pismo u čast preminulog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

ПАЛМА ПОСЛАО ПОСТХУМНО ПИСМО МИЛАНУ БАНДИЋУ: „Наше теме нису биле националистичке, већ како да идемо напред“

Dragan Marković Palma

Podsećamo, Milan Bandić preminuo je danas u 66. godini od posledica srčanog udara.

Palmino pismo prenosimo u celosti:

Veliki gospodine Bandiću, danas sam čuo jednu tužnu vest da si preminuo. Ti i ja smo se sreli u Zagrebu i to je bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da idemo napred, da sarađujemo, da povećamo ekonomsku saradnju, kako bi poboljšali život  građanima Hrvatske i Srbije.

Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod sa drugim narodima, nanose štetu građanima. Građani hoće da vide dela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge. Svako misli da je on najveća žrtva, a neka istorija oceni ko je najveća žrtva.

Vi gospodine Bandiću i ja, kada smo se sreli, naš susret je bio kao da smo se poznavali 30 godina i šteta što niste mogli da dočekate da realizujete sve ono što ste tada meni govorili, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske. O tvojoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države, naveo je u posthumnom pismu gradonačelniku Zagreba, predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, koji je na poziv gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, boravio u Zagrebu 2. novembra 2018. Marković je uputio saučešće porodici Milana Bandića i građanima Zagreba i Hrvatske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 20. MAJ: Sunlano i toplo, do letnjih 30 stepeni, evo kada stiže promena