"MEDALJA PUŠKINA" OD RUSKOG PREDSEDNIKA: Putin nagradio rukovodstvo Centra ruskog geografskog društva u Srbiji

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 16:09

UKAZOM predsednika Rusije Vladimira Putina za veliki doprinos proučavanju i očuvanju ruske kulturne baštine, zbližavanju i međusobnom bogaćenju kultura naroda Rusije i Srbije dodeljena je Medalja Puškina predsedavajućem Saveta Centra Ruskog geografskog društva u Beogradu Dušanu Bajatoviću i direktoru ove organizacije Miroljubu Milinčiću.

МЕДАЉА ПУШКИНА ОД РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин наградио руководство Центра руског географског друштва у Србији

Foto: EPA

Saopštenje o nagradi objavljeno je na zvaničnom internet portalu za pravne informacije ruskog predsednika.

U intervjuu za ruski portal RG Miroljub Milinčić je rekao da „rad Centra predstavlja samo mali segment vekovnih i zajedničkih napora naših naroda i dveju država u cilju očuvanja i razvoja bilateralnih odnosa kako bi ovaj svet postao bolje mesto za sve nas“.

- Dana 17. oktobra 2016. godine Centar je zvanično otvorio (tadašnji) predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a 17. februara 2017. godine formiran je Savet Centra na čelu sa Dušanom Bajatovićem - podsetio je Milinčić i dodao da su za to vreme realizovani brojni programi.

- Po mom mišljenju, posebnu vrednost pokazale su obrazovne ekspedicije i letnje škole organizovane za studente iz Srbije u Rusiji, uključujući i na Krimu.

On je istakao da je „ovo samo početak našeg puta, koji će biti dug i posvećen zbližavanju mladih, akademske zajednice, preduzetnika i drugih ljudi koji se zalažu za razvoj prijateljskih veza između Srbije i Rusije“.

- Nameravamo da proširimo svoje aktivnosti u Srbiji i zemljama u okruženju i planiramo da postanemo regionalni centar od značaja na Balkanu i u Evropi - zaključio je Milinčić.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VREMENSKA PROGNOZA ZA 21. MAJ: Sunce i kiša, toplo do 33 stepena, popodne mogući pljuskovi