"MEDALJA PUŠKINA" OD RUSKOG PREDSEDNIKA: Putin nagradio rukovodstvo Centra ruskog geografskog društva u Srbiji

Novosti onlajn

16. 02. 2021. u 16:09

UKAZOM predsednika Rusije Vladimira Putina za veliki doprinos proučavanju i očuvanju ruske kulturne baštine, zbližavanju i međusobnom bogaćenju kultura naroda Rusije i Srbije dodeljena je Medalja Puškina predsedavajućem Saveta Centra Ruskog geografskog društva u Beogradu Dušanu Bajatoviću i direktoru ove organizacije Miroljubu Milinčiću.

МЕДАЉА ПУШКИНА ОД РУСКОГ ПРЕДСЕДНИКА: Путин наградио руководство Центра руског географског друштва у Србији

Foto: EPA

Saopštenje o nagradi objavljeno je na zvaničnom internet portalu za pravne informacije ruskog predsednika.

U intervjuu za ruski portal RG Miroljub Milinčić je rekao da „rad Centra predstavlja samo mali segment vekovnih i zajedničkih napora naših naroda i dveju država u cilju očuvanja i razvoja bilateralnih odnosa kako bi ovaj svet postao bolje mesto za sve nas“.

- Dana 17. oktobra 2016. godine Centar je zvanično otvorio (tadašnji) predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a 17. februara 2017. godine formiran je Savet Centra na čelu sa Dušanom Bajatovićem - podsetio je Milinčić i dodao da su za to vreme realizovani brojni programi.

- Po mom mišljenju, posebnu vrednost pokazale su obrazovne ekspedicije i letnje škole organizovane za studente iz Srbije u Rusiji, uključujući i na Krimu.

On je istakao da je „ovo samo početak našeg puta, koji će biti dug i posvećen zbližavanju mladih, akademske zajednice, preduzetnika i drugih ljudi koji se zalažu za razvoj prijateljskih veza između Srbije i Rusije“.

- Nameravamo da proširimo svoje aktivnosti u Srbiji i zemljama u okruženju i planiramo da postanemo regionalni centar od značaja na Balkanu i u Evropi - zaključio je Milinčić.

Medalja Puškina dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, prosvete, društvenih nauka, literature i umetnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ZAŠTO BEBE NE TREBA LJUBITI? Dr Milićević za Novosti: Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

ZAŠTO BEBE NE TREBA LjUBITI? Dr Milićević za "Novosti": Kako da dete zaštitite od bolesti koja se vratila na velika vrata (VIDEO)

PEDIJATAR dr Saša Milićević rekao je za "Novosti" da neće svaka beba obolela od velikog kašlja završiti na bolničkom lečenju. Kako se bebe leče? Koja se terapija primenjuje? Koliko traje vakcinalni imunitet? Samo su neka od pitanja koje smo postavili pedijatru dr Milićeviću u prvoj epizodi podkasta "Nije samo naslov ".

06. 02. 2024. u 15:17

Komentari (0)

BILO JE VELIKO ISKUSTVO IGRATI SA TAKVIM MAJSTOROM: Kaluđerović o Kanuteu, i bogatoj karijeri (VIDEO)