PRINC FILIP ODAO POČAST SLAVNOM PRETKU: Uoči Sretenja mladi Karađorđević se poklonio senima vožda i ustanika (FOTO)

D. M.

14. 02. 2021. u 15:26

UOČI Sretenja, Dana državnosti Srbije, Princ Filip Karađorđević u pratnji supruge Danice posetio je Orašac i u Marićevića jaruzi odao poštu Voždu Karađorđu i njegovim ustanicima, a potom u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg prisustvovao parastosu slavnim ustanicima.

ПРИНЦ ФИЛИП ОДАО ПОЧАСТ СЛАВНОМ ПРЕТКУ: Уочи Сретења млади Карађорђевић се поклонио сенима вожда и устаника (ФОТО)

Foto: D. M.

- Sloga, demokratija i jedinstvo koje su ustanici iskazali na Sretenje 1804. godine, u najtežim trenucima i mnogo gorem vremenu, ostaje nedostignuti ideal našeg vremena, posle 217 godina - poručio je princ Filip i dodao:

- Kao Voždov potomak želim da preuzmem odgovornost koju su svojim velikim delima ostavili moji preci i na ovom mestu, u tišini i molitvi, treba da stojimo i molimo se za njihovu snagu, izdržljivost i odlučnost u odbrani slobode i naših vrednosti - rekao je princ Filip i istakao da smo "danas svi stajali, kao i oni tada, pod jednim barjakom i tako ćemo uvek".

- Nadam se da će u budućnosti ova inicijativa dovesti do preko potrebnog jedinstva i sloge - poručio je princ Filip i čestitao Dan državnosti svim građanima Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije