IZLILA SE SAVA: Deo šetališta u Beogradu pod vodom

Tanjug

13. 02. 2021. u 20:38

REKA Sava izlila se danas u Blokovima na Novom Beogradu.

ИЗЛИЛА СЕ САВА: Део шеталишта у Београду под водом

Foto: I. Mitić/Printscreen/RHMZ

Poplavljeno je donje šetalište. Kako su nam rekli iz "Srbijavoda", reč je o redovnoj liniji odbrane Beograda.

Shodno vodostajima plaviće svi priobalni delovi u nebranjenom delu, kazao je za Telegraf.rs direktor "Srbijavoda" Goran Puzović.

Prema njegovim rečima to znači da će plaviti i donje šetalište prekoputa Beograda na vodi, kao i Dunav u Zemunu.

- Pri porastu Save prirodno je da se plave ti delovi. Ne očekujemo da će Beograd da uđe u vanrednu odbranu, nego da ćemo se zadržati na toj redovnoj odbrani - rekao je Puzović navodeći da su procene zasnovane na vremenskoj prognozi, te da sada po nema najave visokog poplavnog talasa.

Na primeru dela Save sa snimka, kazao nam je i da donje šetalište služi za to da ljudi mogu da priđu Savi kada su, kako je rekao, male vode.

- Nasip je tako napravljen da je poslednja linija odbrane Beograda ono gornje šetalište kuda se voze biciklisti - kazao je.

Prema najavi RHMZ-a za period od 13. do 14. februara, vodostaj na Savi će u toku dana kod Sremske Mitrovice i Beograda dostići granicu redovne odbrane, a kod Šapca će se približiti granici vanredne odbrane od poplava.

Navedeno je i da će se vodostaji na Tamišu kretati iznad granice redovne odbrane od poplava, a na Dunavu nizvodno od Novog Sada će se kretati oko i nešto iznad granice redovne odbrane od poplava.

Data je i najava za 16. i 17. februar kada će vodostaj Tise kod Novog Kneževca dostići granicu redovne odbrane od poplava.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima