SUTRA POČINJE VAKCINACIJA ZDRAVSTVENIH RADNIKA: Doktor Đerlek objavio dobre vesti, evo koji je plan imunizacije

Tanjug

04. 01. 2021. u 20:30

PLAN Nacionalnog koordinacionog tima za imunizaciju je da se do kraja ove sedmice vakciniše 2.500 ljudi u gerontološkim centrima i oko 8.500 zdravstvenih radnika, rekao je večeras državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

СУТРА ПОЧИЊЕ ВАКЦИНАЦИЈА ЗДРАВСТВЕНИХ РАДНИКА: Доктор Ђерлек објавио добре вести, ево који је план имунизације

Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je za RTS izjavio da je interesovanje građana za vakcinaciju veliko, što pokazuje da postoji veoma razvijena svest o tome da je vakcinacija najbolji način da se izborimo sa koronavirusom.

Vakcinacija će se obavljati svakoga dana, osim na Božić, a sutra počenje za zdravstvene radnike i to od jedinica intenzivne nege, zatim prijemno-trijažnih centara, kovid bolnica.

- Tokom vakcinacije narednih dana bićemo prisutni na više od 30 lokacija širom Srbije, uključujući sve kliničke centre, kliničko-bolničke centre, opšte bolnice i na više od 110 punktova - najavio je Đerlek.

Naveo je da je Srbija danas dobila 19.500 Fajzer-Biontek vakcina, da imamo 2.400 vakcina Sputnjik i da će sve one biti utrošene do kraja nedelje a da se od ponedeljka očekuje novi kontigent Fajzer- Biontek vakcine.

- Tokom ovog meseca trebalo bi da dobijemo oko 80.000 Fajzerovih vakcina, u februaru još oko 200.000, a do kraja januara dobićemo i velike količine Sputnjikove i kineske vakcine - naveo je Đerlek.

Dodao je da će se raditi na tome da se tempo vakcinacije pojačava iz nedelje u nedelju, kako bi bilo vakcinisano što više ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

PROROČANSTVO SE ISPUNILO: Neka se Zapad spremi! On je novi ruski ministar sporta - želi da okreči Kremlj u belo i vrati Julijanski kalendar