POTPEĆKIM jezerom ponovo pluta na stotine kubika raznog otpada, koje poreti da ugrozi rad Hidrocentrale.

Nick

03.01.2021. 23:26

Ogromna stamota drzave, naroda u celini. Vlast koja takve stvari nije voljna resavati me zasluzuje da bude birana. Uzas, kako se samo tako nesto moze vise dozvoliti.

Bojan

04.01.2021. 09:23

@Nick - Na zalost ovde je kriv narod a ne vlast. Evo kod mene svake prve subote u mesecu gradska cistoca BESPLATNO odvozi kabasti otpad, medjutim i pored toga narod i dalje baca smece i stvara divlje deponije.

Dragan

03.01.2021. 23:42

Kad vidimo ovakvu užasnu sliku našeg nemara, trebalo bi samo da se upitamo zašto u Srbiji nadležne inspekcije ne rade svoj posao, a inspektori primaju dobre plate, koje im plaćamo mi građani poreski obveznici, za svoj nerad ili selektivno kažnjavanje zagađivača, a čak i takva selektivna kažnjavanja se retko do kraja sprovedu u delo. Sramota je da se priča o izgradnji sajle za prikupljanje smeća umesto da se borimo za to da smeća uopšte ne bude u našim rekama i jezerima, što je u uređenim državama EU sasvim normalno jer se tamo za bacanje smeća u reke i jezera plaćaju ogromne kazne.

Mika

04.01.2021. 10:02

@Dragan - Razumemo kada se udari samo po dzepu. Nije ni vecina na zapadu, osim Slovenaca bolja, ali ima ko da ih kazni kada pluni i stosta bace na ulicu.

PRINCIPijalan

04.01.2021. 00:23

Ljudi, mesec dana vam treba da izmestite smetliste koje se nalazi u Prijepolju na obali Lima. Cim reka nabuja ona nosi sve, a nosi i ovako jer je deponija prenatrpana. Sklanjajte to odatle. Ja ne znam koji je biser uopste doneo odluku da se tu postavi gradska deponija. Siguran sam da u okolini Prijepolja postoji neka uvala koja moze da se popuni smecem a posle zatrpa zemljom. Resavajte to ODMAH!!!

Boris

04.01.2021. 01:24

Ja sam cuo nemojte me drzati za rec da masa naroda u Srbiji vrsi nuzdu i veliku i malu u parkovima i oko zgrada gde se zateknu ,pa sve normalne zemlje imaju mehanizme za povracaj ambalaze i staklene i plasticne 10 centi po flasi ili limenki ,npr.100 flasa 10 eura nigde se ne moze videti niti jedna flasa ljudi pokupe odnesu na aparat ubace dobiju racu i unovce u velikim lancima supermarketima izgleda da u Srbiji kasne

Milan

04.01.2021. 08:02

Ovakvo nam je stanje u Drzavi,ne samo u REKAMA.Ili cemo praviti drzavu po meri COVEKA,a ne partijskih podrepica,ili nas nece biti.VECINA BITI.

Bojana

04.01.2021. 08:55

Deponija pored obale Lima ostavlja jako ruzan utisak za bilo koga ko tu prolazi, o smradu da ne govorim. Vrlo ruznu sliku saljemo svima, a posebno stranim turistima. Izmestite tu deponiju vec jednom i ocistite obalu, smecu nije mesto pored reke!

Darko

04.01.2021. 09:08

Bitno da se kod naseg naroda, vrti pitanje 5g mreze, antivakcinaski pokreti, nekog trovanja prasinom metalnom iz vasijone, itd. Ovo smece? To je valjda normala, imamo mi prijoritete.

Djuro

04.01.2021. 09:16

Vlada da uvede zakon o cuvanju prirode i zdravlja uz rigorozne kazne .Natjerati sve gradove da snose troskove ciscenja . Hitno uvesti povrat plasticnih flasa staviti 50 dinara +kada kupujes sok,pivo ,mineralnu vodu itd te istu vratis i dobijes tih 50 dinara nazad.Tako se radi na zapadu vec godinama i nitko ne baca flase . To je bruka i sramota i za stanovnistvo i najvise za drzavu i vlasti sta se radi od tako lepih reka .