RADOSAVLJEVIĆ: Donacija "Tike" bolnici u Jagodini dokaz prijateljstva koje su trasirali predsednici Vučić i Erdogan

Novosti online

12. 12. 2020. u 19:01

OPŠTA bolnica u Jagodini dobila je preko neophodnu opremu u vidu donacije Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju –TIKA, vrednu 93 268,80 evra.

РАДОСАВЉЕВИЋ: Донација Тике болници у Јагодини доказ пријатељства које су трасирали председници Вучић и Ердоган

Foto: Privatna arhiva

Donacija obuhvata osam pacijent monitora, dva defibrilatora kao i tri uređaja za dekontaminaciju vazduha za pacijente na intenzivnoj nezi najnovije generacije kao i prateću opremu.

Pacijentski monitori japanskog proizvođača medicinske opreme Nihon Kohden poseduju mogućnost merenja i prikaza osnovnih i  naprednih  vitalnih parametara pacijenata , a primenjuje se i kod teže obolelih pacijenata kod kojih je potreban dodatni monitoring. Prenosni defibrilator istog proizvođača  poseduje mogućnost sinhrone i asinhrone, spoljašnje i unutrašnje defiibrilacije kod odraslih i dece, kao i monitoring EKG signala i srčane frekvence.

Foto: Privatna arhiva

 

Na kraju tu su i dekontaminatori prostora koji omogućavaju kontinuirano prečišćavanje vazduha koristeći plazma tehnologiju čijim radom dolazi do uništavanja virusa, bakterija i ostalih patogena na DNK nivou. Tim povodom narodni poslanik Republike Srbije, član Skupštinskog odbora za zdravstvo i predsednik U.O. Opšte bolnice u Jagodini Nikola Radosavljević je rekao:

- Veliko hvala na ovoj izuzetno vrednoj i važnoj  donaciji našim prijateljima iz TIKE. Ovo je još jedan u nizu dokaza velikog prijateljstva Srbije i Turske koje su trasirali predsednici Vučić i Erdogan. Veliko hvala i u ime svih građana Jagodine i okoline kao i lekara kojima će ova donacija  pomoći u pružanju  još kvalitetnije zdravstvene usluge, naročito u lečenju  teških bolesnika kod kojih je pored stručnosti i znanja lekara neophodna i ovakva  oprema. Odlični odnosi Srbije i Turske su neraskidivi , a solidarnost je nešto što krasi oba naroda - zaključio je Radosavljević.

Predstavništvo TIKA-e u Beogradu je u proteklih osam godina realizovalo oko 270 projekta u Srbiji,  u oblasti ekonomije, kulture i društva u cilju promocije mira i saradnje među narodima. U realizaciji projekta pored Radosavljevića aktivno je učestvovala i Milica Pavlović predsednik Saveta za zdravstvo Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!