JUGOSLOVENSKA kriza ušla je u visok stepen dramatičnosti polovinom marta 1991. godine. Između 12. i 15. marta održavala se sednica Vrhovne komande oružanih snaga od koje se mnogo očekivalo. Zabrinuti i uplašeni, građani su verovali da je na kraju došlo vreme za donošenje potrebnih odluka da bi se prevazišla kriza i izbeglo najgore - raspad zemlje i građanski rat, koji su izgledali skoro neizbežni.

ene sad

19.11.2020. 11:52

pa valjda je jasno , posle toliko vremena, da je JNA imala u sebi ugradjen cip samoraspada! Niste nije funkcionisalo a Generali koje je Tito ustolicio nisu bili ratnici nego poslusnici! Srbi su ispali kao narod - naivni, mada, u Titoizam su bili naterani teskom represijom!

momcilo

19.11.2020. 12:20

Пропала комунистичка лаж се срушила исто као и фашизам , овако ће исто и неолиберализам да се сам од себе сруши.

Tasa

19.11.2020. 12:36

Vojni vrh i Kadijevic na celu su odgovorni sto nisu preuzeli na sebe da rese problem terorista iz Hrvatske i Slovenije. Drugo Hrvati i Hrvatska Rrpublika na celu sa Tudjamanom su krivi i odgovorni za pocetak ratnih sukoba u Jugoslaviji . Naoruzavajuci paravojne jedinice Ustase jos dok je postojala suverena drzava je dokaz da su ae unapred spremali za rat i da su ga izazivali. I ovaj tekat je dokaz. Hvala .

Komandant 1001

19.11.2020. 12:37

JNA i njena vrhuška igrala se demokratije. U Vojsci nema demokratije. Natezali su zlokobni kanap, s jedne strane suludo Predsedništvo, a sa druge strane generali JNA. Da se htela sačuvati Jugoslavija onda bi vojska izvršila "puč" i pofatala one koji su silno želeli rat. Jeftinije bi prošli svi na ovim prostorima da je izvršen puč nego da suluda demokratija dozvoli teška stradanja. Jeftino smo prodali Jugoslaviju a skupo platili njen kraj !!!

SvenSrb

19.11.2020. 12:44

Sve to spremio je Tito i ustaše iz Geteborga su izvršile njegov zadatak za Veliku Hrvatsku. A rekli su da hoće Milošević Veliku Srbiju. Uspela im je laž. Sada vi možete komentarisati šta god hoćete.

SRBS

19.11.2020. 13:39

Milosevic je tipicno za njega u trenutku kads se cela zemlja raspada u krvavom civilnom rstu samo pitao "hoce li vojska zastiti njega i ostatak rukovodstva Srbije of HULIGANA" (citaj opozicije) i nakon potvrdnog odgovora izasao sa sastanka. Jer njega nista drugo do njegove zadnjice i ostsnka na vlasti nikada i nije interesovalo. To su izjavilo vise puta i strani politicari recima da sve sto trsze od Srbije da se odrekne Milosevic zestoko odbija sve dok ne pomenu da nece njega dirati na vlasti, a onda odmah sve prihvata i potpisuje.

Mr Radomir Scepanovic

19.11.2020. 13:45

Југославија = 0, генералштаб = 0, војна обука = 0! Југославију су у крви платили грађани Србије! Никада више!

Dule

19.11.2020. 14:27

Sve su to bile komunisticke jajare koje su pljackale drzavu i ziveli ko mali bogovi, a kada je trebalo nesto da se uradi samo su pricali i fantazirali bez konkretne akcije. Bili su i ostali sprdnja i o njima se ne treba govoriti niti ih spominjati.