KRIZNI štab pooštrava mere, a upravo je stupio na snagu i novi takozvani ‘kovid zakon’ koji omogućava kažnjavanje za nepoštovanje preporuka koje se donose. Konačna odluka trebalo bi da bude doneta do nedelje, a u opticaju je zatvaranje kafića i klubova u 18 časova i nošenje maski i na otvorenom.

Komentari (5)

Iela

14.11.2020. 12:52

Коначно нека мудра мера. Подржавам одлуку о зимском распусту. У истој држави, у истом граду (Инђија), ученици су на распусту у различито време... Не, уопште не мислим на политику. Већ о практичној свакодневници.

Nebojša

14.11.2020. 13:46

Bio sam u Turskoj letos i oni u kaficima i restoranima, kako gosti ustanu pre nego sto dodju novi odmah naprskaju i prebrisu sto papirnim ubrusima. A kod nas toga nema ni od korova, pa u mnogima cak nema ni dezinfekcionih sredstava. Na samo 2 mesta sam video da koriste trulex krpu a to ne pije vodu. Kada bi radili kako rade Turci ne bi ni trebalo zatvarati kafice i restorane.

Feniks

14.11.2020. 14:24

Pa stvarno, cemu sve ovo? Ispitivanje javnog mnjenja? Nije lako, nije ni popularno donositi odluke koje znacajno narusavaju zivot, ali sta treba da se dogodi da bi se donele ozbiljnije odluke? Ekonomiju treba cuvati, a treba razmisliti i o merama koje će zaista biti delotvorne.