VAĐENJE ZUBA UMALO GA KOŠTALO ŽIVOTA: Trajko Stojanović iz Andrijevice četiri godine se leči zbog posledica, kako tvrdi, lekarske greške

Š. MAROVIĆ

14. 10. 2020. u 16:42

KAKO obično vađenje zuba može da ugrozi život i napravi veliki problem, a da ceo slučaj završi pred sudom, najbolje zna Trajko Stojanović iz Andrijevice.

ВАЂЕЊЕ ЗУБА УМАЛО ГА КОШТАЛО ЖИВОТА: Трајко Стојановић из Андријевице четири године се лечи због последица, како тврди, лекарске грешке

Klinički centar Crne Gore

Njemu su 20. avgusta 2016. zbog otoka i bola u donjoj vilici lekari iz Berana dali uput za Podgoricu da bi ga izvadio. Tada počinju muke koje do danas nisu rešene, a slučaj je završio na sudu uz odštetni zahtev od 100.000 evra. Ovih dana predstoji mu i još jedna operacija na VMA u Beogradu.

U Kliničkom centru Crne Gore, doktorka M. A., te 2016. odobrila je vađenje zuba, a komplikacije koje su posle toga usledile donele su nesrećnom čoveku brojne nevolje.

- Nepravilno davanje injekcije, a imao sam četiri uboda, rezultiralo je prekidanjem živca, pa nisam mogao da govorim godinu dana, a došlo je i do trovanja krvi - kaže Stojanović, za "Novosti". - Vilice su mi bile potpuno zatvorene, a doktori u Beranama rekli su mi da mi spasa nema. Jedino rešenje je bilo da hitno odem u Beograd na VMA. Uz dobru terapiju i veliki trud lekara ove medicinske ustanove, uspeo sam da se izvučem. Dugujem veliku zahvalnost tim ljudima.

Taman kada je pomislio da je mukama došao kraj i da je problem rešen, Trajko je dobio svakodnevne i nepodnošljive bolove u glavi i levom oku. Jednom u tri meseca prima injekcije koje mu stižu iz Beograda, a za svaku je potrebno izdvojiti 300 evra, dok se "običnim" injekcijama protiv bolova koje je primio - broj i ne zna.

Sve komplikacije koje su zadesile stamenog čoveka, završile su i na sudu. Trajko je sa svojim timom advokata tužio Klinički centar Crne Gore zbog, kako tvrdi, neadekvatne terapije i kardinalne greške lekara koja mu je promenila život iz korena, a tražena je odšteta od 100.000 evra.

- Pošto je u Osnovnom sudu u Podgorici prevelika gužva, slučaj je prebačen u Nikšić - priča, za naš list, Trajkov advokat Darko Ćosović. - Klinički centar ne želi poravnanje, niti da prizna grešku lekara. Nekoliko puta smo izašli na ročište, ali rezultata još nema. U poslednje dve godine gotovo se ništa nije pomerilo sa mrtve tačke, a zbog korone je samo odloženo razrešenje situacije.

Trajko Stojanović je, suočen sa brojnim zdravstvenim poteškoćama, naglo smršao, disanje mu je otežano, a posledica svega su i srčani problemi. Operacija je bila zakazana za 18. maj, ali je zbog komplikacija i novog talasa virusa korona, bila odložena do daljeg. Ipak, njemu je pre nekoliko dana stigla vest koju je, s radošću dočekao.

DVE OPERACIJE I GAMA NOŽ

KAKO nam je rekao Trajko Stojanović, doktori VMA su veštačenjem utvrdili da su potrebne dve operacije i lečenje gama nožem. Oni insistiraju na tome da se zahvati na potiljku i donjoj vilici obave što je pre moguće, jer se zdravstveno stanje čoveka iz Andrijevice sve više pogoršava. Trajku je , nedavno, mejlom potvrđeno da je operacija planirana za 16. oktobar na VMA u Beogradu. Takođe, nadzor nad ovim zamršenim slučajem preuzelo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, a sa njim je upoznato i resorno ministarstvo. Sada Trajku predstoji rizična operacija i nada da će mu vrsni lekari VMA konačno rešiti petogodišnji problem, koji mu stoji kao omča oko vrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)