PUNI SE KOVID BOLNICA U VRANJU: Objavljen tačan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama i upalama pluća

Tanjug

04. 10. 2020. u 09:54

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Pčinjskom okrugu je nestabilna, jer se povećava broj novoobolelih od korona virusa, kažu epidemiolozi.

ПУНИ СЕ КОВИД БОЛНИЦА У ВРАЊУ: Објављен тачан број пацијената са респираторним инфекцијама и упалама плућа

Foto: J. S.

U kovid bolnici u Vranju je trenutno 17 pacijenata, sa respiratornim infekcijama i upalama pluća. Među decom i zaposlenima u školama nema obolelih.

U kovid ambulanti dnevno se pregleda po osamdesetak pacijenata, od toga je trećina prvih pregleda.

Nemanja Jovanović, član Štaba za vanredne situacije u Vranju, izjavio je za RTS da je epidemiološka situacija poljnija u odnosu na prethodni period jer je smanjen broj pregleda u kovid ambulanti i broj hospitalizovanih u kovid bolnici.

- Ne možemo da kažemo da je situacija stabilna, jer postoji lokalna transmisija virusa, što nas podseća da budemo odgovorni i primenjujemo mere zaštite - istakao je Jovanović.

On je dodao da se na teritoriji grada i dalje primenjuju posebne mere - obavezno nošenje maski, zabrana organizovanja svečanosti, održavanje fizičke distance i prilagođavanje rada ugostiteljskih objekata.

- Nadležne službe redovno kontrolišu sprovođenje propisanih mera zaštite i reaguju ako se mere ne poštuju. Gradski štab za vanredne situacije prati situaciju na terenu i u skladu sa okolnostima donosiće i rigoroznije mere ako se postojeće ne budu poštovale - rekao je Jovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!