POSLEDICE KARANTINA DALEKO OPASNIJE I OD KORONE: Pandemija doprinela razvoju FATALNIH BOLESTI?

Novosti online

07. 09. 2020. u 11:08

STRUČNjACI koji se bave onkološkim bolestima od početka epidemije kovida-19 upozoravaju da će jedna od posledica biti veliki porast karcinoma.

ПОСЛЕДИЦЕ КАРАНТИНА ДАЛЕКО ОПАСНИЈЕ И ОД КОРОНЕ: Пандемија допринела развоју ФАТАЛНИХ БОЛЕСТИ?

Foto Depositphoto

Zato pozivaju građane da ne zanemaruju simptome i odazivaju se na preglede i pretrage.

Prema rečima stručnjaka iz regiona, kako piše "Jutarnji" ,odziv onkoloških bolesnika, ali redovne kontrole i skrininzi su se smanjili za 70%. Pandemija stavila je u drugi plan tešku i opasnu bolest čiji se simptomi ne smeju ignorisati.

Kako lekari savetuju, u interesu ljudi je da na vreme reaguju i idu na redovne kontrole. Kako mlađa populacija, tako i ona koja pripada rizičnoj kategoriji.

Preventivni pregled podrazumeva testiranje stolice, ako je test pozitivan na krv u stolici onda je sedeći korak kolonoskopija, odnosno pregled debelog creva aparatom. To je jedina prevencija koju smatraju korisnom i pouzdanom.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas