PRATEĆI obolele od korona virusa, došli smo do zaključka da se antitela na novi virus zadržavaju mnogo duže u krvi od tri meseca, kaže Marija Gnjatović, istraživač u Institutu za primenu nuklearne energije (INEP).

Komentari (8)

Nenad

05.09.2020. 13:23

@Dragana - Prokuženost znači zaražavanje! Pošto živim u SLO, a ovde se kaže okužba=zaraza, to mi je samo još jedna potvrda da govorimo istim jezikom u različitim varijacijama.

Ana

05.09.2020. 13:44

@Dragana - Prokužen je osoba koja se zarazila nekim infektivnim agensom i razvila odgovarajući odgovor na njega. Stara sroska reč izvedena od prideva kužan što znači zaražen. Uobičajen izraz u srpskoj medicinskoj terminolohiji vec 800 godina tj. od Sv. Save.

ZALIV tacka NET

05.09.2020. 15:51

5 meseci pa i 12 mesci je malo....zarazis se opet i cvrtz. Jednom je lako prelezis a sledeci put ako ti malo padne imunitet zavrsio si pricu...ne igrajte se ljudi cuvajte se, i ne saljite decu u skole, bolje neka izgube 1god nego da se zaraze

zaliv tacka net

06.09.2020. 00:32

@Losmi - Postoji jedan problem, ovo sto gospodjica prica se ne poklapa sa istrazivanjima drugih inostranih eksperata, njihove studije ne potvrdjuju da se antitela zadrzavaju duze od 2-3 meseca a sve u zavisnosti od coveka do coveka tj od reakcije organizma na virus. Dama ne kaze na kom uzorku je dosla do tih rezultata i da li postoji objavljena studija ili to ona onako kaze pored drveta u parku. Takodje da li moze da potvrdi ono sto mnogi naucnici kazu a to je da se sve vise dolazi do zakljucka da oni koji su prelezali virus bilo bez simptoma ili sa njima imaju posle trajne posledice (vece ili manje) po vitalne organe u organizmu (srce, pluca, jetra, bubrezi, mozak...) a procenjuje se vec sad da je takvih koji preleze najmanje 10 do 20%. Sta ona kaze za to? I kako objasnjava to da gledajuci unazad nekoliko godina sada imamo oko 50% vise urmlih nego sto je prosek a oni objavljuju da umre 1, 2, ili 3 na dnevnom nivou....