DALEKO smo od povoljne epidemiološke situacije, upozorio je dr Predrag Kon.

Komentari (10)

Marija

29.08.2020. 21:28

Posle ovoga nije nam jasno zasto popustate sve mere,kao da niste svesni da se brzo mozemo vratiti u jos goru situaciju a jesen je pred vratima,Budite i vi odgovorni kao sto trazite od gradjana.

NIA

29.08.2020. 21:48

Preklinjem, molim za nasu decu i unuke. Donesite odluke struke ne politike. Ovog vikenda se slave slave po selima. Kafici prepuni. Splavovi rade do zore . U skolu MORAJU deca da krenu naredjuje bahato Sarcevic. Po necijem diktatu se sprovode mere po Evropi, na isti nacin. Sprema se i KAZNA za neposlusnost za 20-30 dana. RECITE ISTINU NARODU

zozo

30.08.2020. 11:36

@NIA - Svaka čast,u pravu ste.Sve nešto nagoveštavaju,neće biti kako treba,te biće zaražene dece,spremili su prostoriju da zaraženo dete sačeka roditelja,da dođe po svoje dete???Mislim,nebuloza,haos.Ovde u Srpskoj ista stvar.ja sam uputio poruku učiteljici mog deteta,da im šaljem hvala Bogu zdravo dete,ja sam terenac,retko kući,supruga radi,tako da ako se nešto desi,da sama učiteljica pokupi naše dete,i vodi sebi kući. Da detetu uradi test,er se tamo zarazilo dete,opet kažem ne daj Bože.Jer u tom slučaju neko mora da SNOSI POSLEDICE.U suprotnom,imamo još dvoje dece isto zdravi,pa da se ogradimo i mi roditelji,kao što su se oni ogradili od svega i kao može da se bira,dal online ili da se puste deca u škole??? Sada se na kraju mora ići.E pa kada je tako,neka idu deca,neka nam zovu decu da ih zaraze,a celom svetu jasno da od CORONE nema ništa,ko zna čime nas sve zaedno truju?NEKO ĆE DEBELO DA PLATI ZA NEČIJE DETE U SVEMU OVOME,

vladimir

29.08.2020. 22:43

Čemu onda popuštanje, i "relaksacija" mera, čemu zabrana SVATOVA, a dozvola rada restorana /splavova/ "sa terasom" - do 1.oo h posle ponoći? Ako sutra ne umre ni jedan produžite do 3.oo h, a ako prekosutra bude ispod 100 zaraženih , sve je otvoreno i i bez ograničenja! Niste normalni!? Vama kao da fale pacijenti "kovida"!? Vi GURATE mlade u "zarazu"!

maniks

29.08.2020. 22:46

Dr.Kon , glavni problem u Beogradu bice prevoz dece autobusima GSP . Jasno je da u atobusu nema distance, jedan drugom duvaju za vrat, kontakti neminovni sa vise putnika , drzanje za drzace....i takvi ulaze u skolu. Ako se neko razboli u skoli , izoluju ga do dolaska roditelja. Roditelji odvode dete mozda i autobusom nemaju svi kola , dete je prenosilac virusa po autobusu a SKOLA JE RESILA PROBLEM. ?? PREDJI BRIGO NA DRUGOGA. Odlaskom deteta obaveza skole se zavrsava. U razredu dolazi do panike jer se nezna jos ko je zarazen , od nastave nema nista. Ovo je realan i vrlo moguc scenario. Odlozite pocetak skolske godine ili neka svi predju na on lajn ako necete do oktobra nastava ce se sigurno prekinuti.

Svetlana

29.08.2020. 22:56

Imala sam poverenje u Vas i Vase stavove i preporuke,ali sve manje.Umam utisak da popustate pred politickim uticajem.Strah koji pokazujete proizilazi iz realnosti zivota u Srbiji,a to je da preporucene mere ne postuje ni 10%ljudi.Opet nas ceka haos i tako u nedogled.

Dragana Obradović

30.08.2020. 16:05

Mislim da ljudi ne shvataju, imali smo pune bolnice, sve je bilo pred pucanjem ali nije pukao naš zdravstveni sistem. Nema leka za ovak virus samo vakcina, a do tada dirigovano zaražavanje je jedino rešenje. Mislim da je to naš ali jedini naćin, a sve vreme zaštita i jačanje imuniteta. Izborićemo se, nažalost treba još vremena.

Srpko

31.08.2020. 11:52

Sve je laz i prevara.Narode šta si se usrao kao da hara bubonska kuga a ne respiratorni virus od koga umire 0,01 zarazenih.Uglavnom oni kojima je i vreme da odputuju.Što zbog starosti,što zbog nezdravog načina żivota.Ja i moj ćale od 66 godina smo preleżali koronu još u februaru,ništa strašno.