NIJE ISTINA, NIKADA TO NISAM REKAO! Kon demantovao pisanje medija, progovorio o odlaganju školske godine

Novosti online

19. 08. 2020. u 15:47

Epidemiolog Predrag Kon i dr Darija Kisić Tepavčević su danas govorili o popuštanju mera, pogotovo u svetlu pada broja zaraženih koji je registrovan poslednjih dana.

НИЈЕ ИСТИНА, НИКАДА ТО НИСАМ РЕКАО! Кон демантовао писање медија, проговорио о одлагању школске године

Foto: Tanjug

Kon i dr Kisić su razjasnili pitanje vezano za maske u školama, a naš epidemiolog je zatim demantovao da se zalagao za odlaganje početka školske godine.

- Nikada nisam rekao da treba da se odloži školska godina, nema ni govora, ja potpuno suprotno tvrdim, da ne sme da se odloži. To je protumačeno pogrešno i nije istina, jer potpuno svesno pričam da se ne treba odlagati - jasno i glasno je rekao dr Predrag Kon u odgovoru na jedno novinarsko pitanje na konferenciji za štampu članova Kriznog štaba.

Dakle, odlaganja školske godine, kao što se desilo u Crnoj Gori (pomereno za 1. oktobar), sigurno neće biti, đaci će od 1. septembra biti u klupama, osim ako se ne opredele za onlajn nastavu.

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji je testirano 10.571 osoba, njih 158 bilo je pozitivno, dok su, nažalost, preminula tri lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

SUTRA POČINJE BOŽIĆNI POST: Kada se posti na vodi, kada su dozvoljeni ulje i vino i od čega se treba uzdržavati osim mrsne hrane