POSLE VESELJA - BOLNICA: Slavlje na vašaru u Jovanji stiglo na naplatu

Novosti online

15. 07. 2020. u 19:33

SEDAM respiratora, koje je obezbedilo Ministarstvo zdravlja, isporučeno je valjevskoj bolnici, a paralelno sa respiratorima, lekarima u Valjevu sa simptomima Covid-19 počeli su da se javljaju i posetioci Ivanjdanskog vašara u Jovanji.

ПОСЛЕ ВЕСЕЉА - БОЛНИЦА: Славље на вашару у Јовањи стигло на наплату

Opšta bolnica u Valjevu

Sa sedam dopremljenih respiratora, bolnica u Valjevu sada raspolaže sa ukupno 15 kliničkih i četiri mobilna aparata za veštačku ventilaciju obolelih pacijenata.

Od 70 trenutno hospitalizovanih osoba, srećom, nijedna nije priključena na respirator.

Među njima su, pored potvrđenih pozitivnih na korona virus, i oni sa obostranim pneumonijama koji su najverovatnije zaraženi, ali se na njihove rezultate, uzete još 6. jula, još uvek čeka.

Njihova klinička slika, međutim, po svim parametrima ukazuje na to da su inficirani korona virusom.

22 SLUČAJA ZARAZE

Za poslednja 24 sata u Valjevu su potvrđena nova 22 slučaja zaraze, a među onima koji se sa simptomima Covid-19 javljaju lekarima, kako nam je potvrđeno iz više pouzdanih izvora, ima i osoba koje su potvrdile da su 7. jula posetile veliki vašar u selu Jovanja, gde se pod šatrama, veselilo nekoliko hiljada ljudi, tako da se veći priliv onih koji imaju simptome, a veselili su se u Jovanji (vašaru poznatijem kao "EXIT u Jovanji") može očekivati narednih dana.

Opšta bolnica u Valjevu, inače, nije Covid bolnica, ali su pojedina odeljenja određena za smeštaj pacijenata kod kojih je potvrđen ili se sumnja na ovu bolest.

Pored infektivnog odeljenja, te pulomologije i gastroenterologije, pacijenti su hospitalizovani i u zgradi gde su se nalazila dečje i odeljenje neurologije, koja su premeštena u Centar za rehabilatciju, odnosno, na odeljenje dečje hirurgije.

Po poslednjim podacima Stručno operativnog tima gradskog Štaba za vanredne situacije, 13 zdravstvenih radnika u Valjevu je pozitvno i to deset lekara i medicinskih sestara Opšte bolnice i dvoje zaposlenih u Domu zdravlja.

(Blic.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima