Millennium Team drugu godinu uz Sportske igre mladih

Promo

27. 05. 2024. u 12:33

SPORTSKE igre mladih, manifestacija koja okuplja decu širom regiona, uz prisustvo velikog broja dece i sportista svečano je po 11. put otvorena u Srbiji. Millennium Team je i ove godine ponosni prijatelj Igara, a basket 3x3 održava se pod sponzorstvom naše kompanije.

Millennium Team другу годину уз Спортске игре младих

Foto: Sportske igre mladih

„Naša kompanija se istinski zalaže za društvenu odgovornost i nastavljamo da podržavamo i investiramo u sportske projekte koji promovišu prave vrednosti i neguju duh zajedništva, što Sportske igre mladih zaista i jesu“, istakao je Stojan Vujko, generalni direktor kompanije Millennium Team i dodao „Drago nam je što smo i ove godine verni prijatelj manifestacije koja ima ključnu ulogu u životima dece u našem regionu, promovišući fer-plej, drugarstvo i istovremeno pomerajući granice u svetu sporta. Ponosni smo što podržavamo ovu manifestaciju koja ima regionalni uticaj i koja je samo u Srbiji u prethodnih 10 godina okupila gotovo pola miliona dece, čime smo svedoci njenog izuzetnog doprinosa.“

Foto: Sportske igre mladih

 

Ceremoniji svečanog otvaranja Igara i paljenju baklje prijateljstva, čime je označen početak manifestacije, prisustvovali su Zoran Gajić, ministar sporta Republike Srbije, Zdravko Marić, predsednik Sportskih igara mladih, Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Nikola Nikodijević, član Privremenog organa grada Beograda, Stojan Vujko, generalni direktor Millennium Team-a i brojne zvanice iz sveta sporta, obrazovanja, privrede i kulture.

Foto: Sportske igre mladih

 

Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Evropi, koja postoji 28 godina. U tom periodu okupila je više od 2,7 miliona dece i mladih iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Igre su postale jedinstven brend, i pružaju priliku osnovcima i srednjoškolcima da od proleća do leta potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u deset sportskih disciplina: malom fudbalu, odbojci,

košarci 3x3, rukometu, odbojci na pesku, tenisu,stolnom tenisu, šahu, između dve vatre i atletici/trci na 60m.

Ove godine održaće se preko 60 turnira u Millennium Team basketu 3x3, turniri za devojčice i dečake uzrasta od 7 do 18 godina. U Srbiji takmičenja idu od nivoa opštinskog, gradskog, regionalnog do državnog finala.

Foto: Sportske igre mladih

 

Regionalna takmičenja u Srbiji održaće se u Apatinu, Požarevcu, Boru i Kraljevu, a državno prvenstvo biće održano na Zlatiboru. Veliko međunarodno finale najuspešnije očekuje u Splitu, krajem avgusta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BURNO PRED SRBIJA - ENGLESKA! Piksi šokirao Engleze, Tadić im poručio: Samo probajte!