"BEOGRAD NE TREBA DA BUDE LOKOMOTIVA SRPSKOG ŠAHA, NEGO SOKO": Svečano otvoreni Kup Beograda i Kup Beograda za žene u šahu (FOTO)

Novosti online

11. 05. 2024. u 13:05

KUP Beograda i Kup Beograda za žene u organizaciji Šahovskog saveza Beograda zvanično su počeli i trajaće od 10. do 12. maja

БЕОГРАД НЕ ТРЕБА ДА БУДЕ ЛОКОМОТИВА СРПСКОГ ШАХА, НЕГО СОКО: Свечано отворени Куп Београда и Куп Београда за жене у шаху (ФОТО)

Foto: Šahovski savez Beograda

U kafeu "Borba" koji se nalazi na četvrtom spratu zgrade kompanije "Borba", svečanim otvaranjem počeli su Kup Beograda i Kup Beograda za žene u organizaciji Šahovskog saveza Beograda.  

Turnir će trajati od 10. do 12. maja. 

Foto: Šahovski savez Beograda

 

Na početku svečane ceremonije, intonirana je himna "Bože pravde".  

Potom, prisutnima i takmičarima se obratio Andrija Jorgić, predsednik Šahovskog saveza Beograda.  

- Želim sve da vas pozdravim u ime Šahovskog saveza Beograda, ali i da se zahvalim i Nikoli Peniću, ispred sekretarijata za sport i omladinu. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo gledati 26 ekipa u otvorenoj konkurenciji, ali posebno bih istakao i učešće pet ekipa u ženskoj konkurenciji. Na Kupu imamo i dva prvoligaša, što mi je posebno drago. Ovaj Kup i treba da se igra u najjačem sastavu. Beograd ne treba da bude lokomotiva srpskog šaha, nego soko. A sve ovo, samo je uvertira za ono što nas čeka, a to je Dan osnivanja Šahovskog saveza Beograda. I na kraju, proglašavam turnir otvorenim - poručio je Jorgić.  

Foto: Šahovski savez Beograda

 

Kup Beograda igra se u 5 kola po švajcarskom sistemu, uz tempo igre od 60 minuta za celu partiju i 30 sekundi za svaki povučeni potez. 

Pravo nastupa imaju klubovi sa teritorije ŠSB, registrovani za 2024. godinu. 

Ekipa u Kupu Beograda broji 4 člana i maksimalno 4 rezerve. Ekipa u Kupu Beograda za žene broji 3 članice i maksimalno dve rezerve.

Ekipe su slobodne u redosledu ređanja igrača po tablama, ali redosled se ne može menjati u toku takmičenja.

Tri prvoplasirane ekipe u oba takmičenja dobiće pehare, a njihovi članovi medalje.

Foto: Šahovski savez Beograda

 

U subotu 11. i nedelju 12. maja, kola će počinjati u 10.00 i 13.30 časova. Svečano zatvaranje i dodela pehara i medalja uslediće 15 minuta posle završetka poslednje partije. 

 Predsednik ŠSB-a, Andrija Jorgić, simbolično je povukao prvi potez pre početka meča Vere Mujović i Jovane Srdanović, kojim je takmičenje i zvanično moglo da počne. 

BONUS VIDEO: REKE VERNIKA KRENULE KA OSTROGU -  Idu da prime blagoslov od iscelitelja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)