KAKVO NAM LETO SLEDI: Hoćemo li imati temperature do 50 stepeni?

Милица Шкорић
Milica Škorić

11. 04. 2024. u 13:29

HOĆEMO li na leto imati temperature do 50 stepeni, pitanje je koje mnogi postavljaju nakon vrelog početka aprila. Govoreći za RTS, pomoćnik direktora RHMZ-a Goran Mihajlović konkretno je odgovorio kakvo nas leto očekuje.

КАКВО НАМ ЛЕТО СЛЕДИ: Хоћемо ли имати температуре до 50 степени?

Foto: D. Milovanović

- Prerano je i možda previše senzacionalistički govoriti o 50 stepeni, s obzirom na to da to nije, da kažemo, maksimalna temperatura, apsolutni rekord iz 2007. za Srbiju je 44,9 stepeni - rekao je Mihajlović.

Očekivana prognoza za letnju sezonu je da možemo očekivati negde između 35 i 50 tropskih dana – to su dani sa maksimalnom temperaturom preko 30 stepeni.

- Generalno, celo leto bi imalo nešto višu srednju temperaturu, oko dva stepena u odnosu na prosečnu, ali očekuje se da padavine budu u okviru proseka, pa ne treba očekivati ekstremno vrelo leto - zaključio je Goran Mihajlović.

BONUS VIDEO: KRAVLjOM BALEGOM DO ZDRAVLjA - Hiljade muškaraca i žena učestvuju u godišnjem „Pikadala ratu”

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI RUSI? Skandalozno izvinjenje reprezentativca Albanije koji je prostački vređao Srbiju