OVAKO SE SVE ODVIJALO: Rumunka sa snimka iz Beča objasnila kako je saznala za svoju sliku u medijima

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

03. 04. 2024. u 23:26

U TOKU je potraga za nestalom devojčicom Dankom Ilić koja traje već danima. Jedan trag odveo je istražitelje u Beč. Ali sada je došlo do novog preokreta.

ОВАКО СЕ СВЕ ОДВИЈАЛО: Румунка са снимка из Беча објаснила како је сазнала за своју слику у медијима

Foto: Privat

Kako prenosi Heute, nestala je mala Danka Ilić (2) iz ​​Srbije. Snimak snimljen u Beču doveo je istražitelje u trag dvema ženama.

Kako je saopšteno, svedok je u subotu snimio video na stanici metroa Šotentor. Dete je tada izgledalo izgubljeno, a pratile su ga dve žene. Pošto je muškarac, koji dolazi iz Srbije, ranije video fotografije potrage za Dankom u balkanskim medijima, pritisnuo je okidač. U sredu je bečka državna policija objavila fotografije na kojima se vidi devojčica u austrijskoj prestonici.

Kako je u sredu uveče preneo kosmo.at, za slike koje je objavila policija ispostavilo se da žene nisu članice lanca trgovine ljudima. Tačnije, situacija je potpuno drugačija.  

Žene mogu biti pogrešno optužene

Prema izveštaju „Kosma”, žena na fotografiji, državljanka Rumunije, već je u utorak bila u policiji u Velsu zbog medijskog izveštavanja da bi jasno stavila do znanja da nema nikakve veze sa otmicom deteta i da je bio veliki nesporazum. Ali tamo su upućeni da se jave policiji u Beču.

- Juče sam otišla u policiju u 21. okrugu, tražila sam da mi pomognu i zaštite me, zaštite moje dete i moju majku. Upravo su me poslali kući -  rekla je žena, prenosi portal. Plašila se priznanja i gubitka posla. „Bio je to pakao“, kaže ona.

U međuvremenu, policajci su otišli ​​do ženine kuće i izvinili se za patnje koje je pretrpela.

- Tražili su da sutra dođem kod njih da potpišemo protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim -  naglasila je mlada Rumunka na kraju razgovora za "Kosmo". 

Još se čeka saopštenje policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)