MALA DANKA NA NASLOVNICI ČUVENOG NEMAČKOG BILDA: Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom - Priča i u uglednim austrijskim novinama

Милица Шкорић
Milica Škorić

03. 04. 2024. u 10:54

NAJPOZNATIJI nemački medij "Bild" objavio je na naslovnoj strani svog sajta tekst o potrazi za nestalom Dankom Ilić (2) pod nazivom: "Cela Evropa traži devojčicu sa cuclom - Misteriozni video vodi u Austriju".

МАЛА ДАНКА НА НАСЛОВНИЦИ ЧУВЕНОГ НЕМАЧКОГ БИЛДА: Цела Европа тражи девојчицу са цуцлом - Прича и у угледним аустријским новинама

Foto: EPA/Printskrin

U tekstu ovog nemačkog medija navodi se da je u toku jedna od najvećih potraga u istoriji Srbije.

"Bild" je preneo da je Danka Ilić nestala 26. marta, kada joj se trag izgubio u prigradskom naselju u blizini Bora.

- Bio je to početak jedne od najvećih operacija potrage u istoriji zemlje. Veliki kontingent policije, vatrogasaca i dobrovoljaca pročešljao je prigradsko naselje Banjsko polje. Angažovani su bageri i psi tragači i aktiviran je sistem "Pronađi me", što je omogućilo da se javnost uključi - prenosi Bild.

Nedelju dana kasnije pojavio se tračak nade - Srbin koji živi u Beču rekao je da je video dete na ulici 30. marta, u društvu dve žene, verovatno Rumunke.

- Kontaktirao je sa srpskim vlastima i predao snimak na kojem se vidi devojčica. Može li ovo zaista biti Danka? Vlasti ozbiljno shvataju dojavu i odmah pokreću potragu širom Evrope: pozvani su Interpol i austrijska policija - piše "Bild".

Potom prenose i reči majora policije Bojane Otović Pjanović: "Ovde nastavljamo istragu, bečka policija radi na identifikaciji i lokaciji".

Ovako je opisana Danka

Devojčica rođena u Boru će 6. maja napuniti dve godine. Danka je visoka oko 85 centimetara, ima bradavicu na levoj ušnoj resici i nepravilan mladež na levoj nadlaktici. Prema rečima njenih roditelja, ona se odaziva na ime, ali još ne govori sama.

- Interpol traži od vas da dostavite savete lokalnoj ili nacionalnoj agenciji za sprovođenje zakona. Proverene informacije bi potom bile prosleđene Interpolu - prenosi Bild.

I veliki austrijski medij objavio vest o malenoj Danki

Nakon što se prošlog vikenda pojavila vest da je mala Danka Ilić (2), koja je nestala u okolini Bora 26. marta, možda snimljena u Beču, austrijski mediji uključili su se u potragu za njom. Sada je vest o njenom nestanku objavio i čuveni Kronen cajtung.

Austrijski medij piše da je dvogodišnja devojčica iz Srbije nestala prošlog utorka, a da je Srbin koji živi u Beču rekao da je na tramvajskoj stanici u ovom gradu video devojčicu koja podseća na Danku.

Čuveni Kronen piše da je devojčica nestala iz bašte vikendice u Banjskom polju u blizini Bora. Dodaju da je na sajtu Interpola objavljena fotografija devojčice sa njenim podacima. Podsećaju da će Danka uskoro napuniti dve godine, da ima smeđu kosu, beleg na levoj nadlaktici i da je visoka oko 85 centimetara.

Kronen zatim piše da bi trag mogao da vodi do Beča. Ističu da je srpskim vlastima prijavljeno da je Srbin, koji živi u Beču, možda video devojčicu u centru u subotu uveče i da je bila u pratnji dve žene koje pričaju rumunski.

Svedok je prvo pozvao srpske vlasti i obavestio ih, a one su zatim poslale zahtev za istragu bečkim kolegama. Muškarac je potom ispitan i obezbeđen je snimak koji je napravio.

Da li je zapravo reč o nestaloj devojčici iz Srbije trenutno se istražuje.

- Nema više informacija - rekao je portparol policije Markus Ditrih, zaključuje Kronen.

BONUS VIDEO: PRISTIGLA EKIPA VATROGASACA-SPASILACA - Nastavlja se potraga za Dankom Ilić

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave