BEČKA POLICIJA U STALNOM KONTAKTU SA SRPSKIM VLASTIMA: U toku je istraga da li se zaista radi o nestaloj Danki na snimku

Novosti online

02. 04. 2024. u 17:05

BEČKA policija saopštila je danas da je u toku istraga da li je devojčica, koja je u subotu uveče viđena na tramvajskoj stanici u Beču zaista nestala Danka Ilić iz Bora.

БЕЧКА ПОЛИЦИЈА У СТАЛНОМ КОНТАКТУ СА СРПСКИМ ВЛАСТИМА: У току је истрага да ли се заиста ради о несталој Данки на снимку

Foto: Društvene mreže

Policija je to rekla za Tanjug, na pitanje kako napreduje istraga i dodala da je u stalnom kontaktu sa srpskim vlastima.

- Srpski državljanin koji živi u Beču video je, prema sopstvenim izjavama, dvogodišnju devojčicu nestalu u Srbiji na tramvajskoj stanici u centru Beča 30. marta 2024. oko 20 časova. Sa detetom su bile dve žene. Kontaktirao je srpske vlasti. Kontaktirali su bečku policiju. Svedok je ispitan i obezbeđen je snimak koji je čovek napravio o svom zapažanju. Tačne okolnosti, posebno da li se zaista radi o nestaloj devojci, predmet su istrage koja je u toku - navela je je policija.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora, a u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

Devojčica ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

Nakon analize svega što je do sada preduzeto u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić, istraga na teritoriji Srbije je proširena i na Austriju, a Interpol je raspisao žutu poternicu.

Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

BONUS VIDEO: HELIKOPTERI NADLEĆU BANjSKO POLjE: Nadgledanje terena na mestu gde je nestala mala Danka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ - RUD: Šta se ovo dešava... Kakva borba za finale mastersa u Monte Karlu!