"OVO JE PRIORITET": Ambasador u Beču otkrio najnovije informacije o potrazi za malom Dankom

Tanjug

02. 04. 2024. u 09:59

AMBASADOR Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je danas da se očekuje da austrijska policija obavesti o identitetu žena sa snimka iz Beča koji se u subotu pojavio na društvenim mrežama, kako bi se utvrdilo da li je na snimku devojčica Danka Ilić koja je u utorak nestala u Banjskom polju kod Bora.

ОВО ЈЕ ПРИОРИТЕТ: Амбасадор у Бечу открио најновије информације о потрази за малом Данком

Foto: Instagram

Blagojević je za TV K1 rekao da je tamošnja javnost razumela da je veoma važno da se pronađe devojčica sa snimka i da se utvrdi o čemu je tačno reč.

- Prioritet u ovom trenutku nam je da utvrdimo identitet devojčice sa snimka - naglasio je Blagojević.

Naveo je da je, zbog indicija da su dve žene na snimku u društvu devojčice Rumunke, naša strana stupila u kontakt sa rumunskom zajednicom u Austriji.

- Očekujemo da ćemo, ukoliko ih neko prepozna, saznati o kome se radi - dodao je Blagojević.

Istakao je da Ambasada i srpska zajednica u Beču imaju dobru saradnju sa tamošnjom policijom, ali i austrijskim kolegama u Srbiji.

- U Beču imamo naše oficire za vezu, dok su u Beogradu austrijski oficiri. Ja sam u kontaktu i sa ambasadorom Austrije u Srbiji, ali i u stalnom kontaktu sa načelnikom Uprave kriminalističke policije Srbije - dodao je Blagojević.

Pohvalio je i reakciju Srba u Austriji, navodeći da su spremni da pomognu i da ljudi iz brojnih oblasti poput kulture, sporta, društava prijateljstava pokušavaju da daju doprinos u potrazi za nestalom devojčicom.

- Svi su angažovani i niko ne pravi problem sa dežurnim telefonom, pristupa se vrlo odgovorno. Ponosan sam na Srbe u Austriji i našu policiju koja je vrlo kompetentna. Imamo dobru komunikaciju i sve se radi na stručan način - istakao je Blagojević.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJI SNIMAK: Šta se trenutno dešava ispred kuće Dankine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)