PROMENA KAD ZORA SVANE: Evo kakvo nas vreme danas očekuje, a tokom noći opet obrt

Novosti online

27. 03. 2024. u 01:00

U Srbiji ujutro nas očekuje prestanak kiše i smanjenje oblačnosti.

ПРОМЕНА КАД ЗОРА СВАНЕ: Ево какво нас време данас очекује, а током ноћи опет обрт

Foto: D. Balšić

Tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito, osim u Negotinskoj Krajini gde će biti oblačno. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima koji će najjači biti na jugu Banata od 24 do 28 m/s (odnosno od 85 do 100 km/č).

Jutarnja temperatura od 6 do 12 stepeni, najviša dnevna od 19 do 23 stepena, u Negotinskoj Krajini hladnije - oko 14 stepeni.

Tokom noći stići će prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom sa zapada, uz skretanje vetra na umeren, ponegde i jak jugozapadni.

Vreme u Beogradu

U Beogradu nakon oblačnog jutra, tokom dana malo i umereno oblačno sa sunčanim intervalima, toplo i vetrovito. Vetar umeren i jak južni i jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima oko 17 m/s (odnosno oko 60 km/č).

Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 20 stepeni. Tokom noći stiže prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima uz mogućnost grmljavine, a vetar će biti u skretanju na umeren jugozapadni.

Vreme narednih dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u četvrtak ujutru će još u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Tokom dana promenljivo, biće oblačno sa sunčanim intervalima, uveče i tokom noći u severnim i centralnim predelima ponegde sa kratkotrajnom kišom.

Od petka se očekuje pretežno sunčano i osetno toplije sa maksimalnim temperaturama oko i iznad 25 stepeni. Početkom sledeće sedmice ponovo će duvati košava, a prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima očekuje se u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!