ŠOKIRAN SAM, ZNAO SAM JE OD DETINJSTVA: Direktor leskovačke bolnice otkrio detalje smrti porodilje

Novosti online

29. 02. 2024. u 16:03

NEBOJŠA Dimitrijević, direktor Opšte bolnice u Leskovcu, izrazio je veliko žaljenje zbog smrti mlade žene koja je jutros preminula u niškom UKC nakon što joj je u Leskovcu urađen carski rez.

ШОКИРАН САМ, ЗНАО САМ ЈЕ ОД ДЕТИЊСТВА: Директор лесковачке болнице открио детаље смрти породиље

Dr Nebojša Dimitrijević, Foto I. Mitić

- Mi lekari smo uopšte osetljivi na trudnice i porodilje, ali me je ovaj događaj potresao još više jer se radi o ćerki mog dobrog prijatelja koji je medicinski tehničar i radi u Vlasotincu. Radili smo zajedno u tamošnjem Domu zdravlja, devojku znam od detinjstva. Kako sam saznao od svojih saradnika, trudnoća je tekla uredno, urađen je carski rez i odjednom je krenulo jako krvarenje, dobila je krv i krvne derivate, ali joj nije bilo bolje, krvna slika joj je i dalje padala. Odlučili smo da je uputimo u Niš gde je, nažalost, preminula. Kako sam čuo od niških lekara, radi se o tzv. TIK-u, opštem krvarenju za koje se ne zna iz kojeg razlog nastupa - kazao je Dimitrijević.

Dodao je da mu je veoma teško, ali da se radi o stanju koje je nepredvidivo i koje je i u svetu često.

- Formiraćemo komisiju da ispitaju sve otkako je primljena u našu ustanovu dok nije upućena u Niš. Kako su mi rekli moji ginekolozi, ništa u toj trudnoći nije bilo sporno, devojka je bila zdrava i prava. Porodila se carskim rezom, ujutro joj je krvna slika bila dobra, ali su odjednom trombociti počeli da padaju, dobila je tromobocite, ali se krvarenje nastavilo, zbog čega smo je prebacili u Niš. Iz niške bolnice sam dobio poruku da joj je bolje, međutim, jutros je preminula. Lekar sam 32 godine, ali kad se ovakve stvari dese, morate emotivno da reagujete ko god je u pitanju - zaključio je direktor bolnice.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - POTRESNE REČI MAJKE UBIJENOG ANDRIJE ČIKIĆA: Kasno je za iskreno saučešće

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)