Novi Sad – grad velikih poslovnih prilika i raznolikih ponuda

Novosti online

18. 02. 2024. u 17:45

U najvećem gradu Vojvodine, kakav je Novi Sad, široka ponuda različitih poslova pruža velike mogućnosti za zaposlenjem, napredovanjem i profesionalnim inovacijama.

Нови Сад – град великих пословних прилика и разноликих понуда

Foto: pexels.com

Svojom dinamikom, kulturnim bogatstvom i raznovrsnom privredom, Novi Sad je postao privlačan kako domaćem, tako i međunarodnom svetu i prepoznat kao grad sa velikim poslovnim potencijalom i bogatim tržištem rada.

Zahvaljujući razvoju digitalizacije i tehnoloških inovacija, do raznovrsnih ponuda i interesantnih poslova u Novom Sadu može se jednostavno doći pretraživanjem aktuelnih oglasa za posao putem interneta. Kao najistaknutije ponude ističu se poslovi prodaje, uslužnih delatnosti, transporta, građevine i administracije.

Svako od ovih zanimanja nosi sa sobom priliku za usavršavanjem sposobnosti i veština, ali i sprovođenjem svojih ličnih ideja, koje mogu doprineti razvoju karijere i ostvarivanju profesionalnih ciljeva.

Foto: pexels.com

 

Procvat krojačke industrije i usmeravanje ponude na izradu zastava

Poslednjih godina, veoma je primetan nagli porast interesovanja za tradicionalnim zanatima, među kojima se posebno ističe krojački zanat. Uspon krojačke industrije zahteva potražnju za kreativnim i kvalifikovanim krojačima, koji svojim umećem i veštinom pružaju visokokvalitetne usluge šivenja i dizajna odeće i ostalih različitih proizvoda od tekstila.

Osim različitih sitnih prepravki koje su sastavni deo svakodnevnice, ručna izrada i kreiranje originalnih komada ostaju cenjeni u modnoj industriji, nudeći personalizovane usluge i visokokvalitetne proizvode.

Kako je pojava masovne proizvodnje konfekcijske odeće prepravila tržište i dalje ima ljudi koji se okreću jedinstvenim i kreativnim zamislima, a koje vešti krojači izrađuju po meri. Krojačke usluge su aktuelne i tražene tokom cele godine, a naročito u vreme maturskih i drugih svečanosti, kada su želje klijenata različite i često zahtevaju konsultaciju sa strukom. To se posebno odnosi na količinu, izbor materijala i odabrani model odeće koji se šije.

Jedan od zanimljivih krojačkih poduhvata koji je sve traženiji, jeste izrada zastava. Ovaj neobičan proizvod izrađuje se od različitih vrsta tekstila za unutrašnju i spoljnu upotrebu. Izrada zastava primenjuje se kod političkih, vojnih, sportskih, kulturnih i drugih manifestacija, gde je važno isticanje svog nacionalnog identiteta. Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i digitalnoj štampi, realizacija se može sprovesti obostrano, a kako je dostupna širokim narodnim masama, izrada zastava cena zavisi od nekoliko faktora – namene, dimenzija, materijala, dizajna itd.

Foto: Profimedia

 

Turizam i ugostiteljstvo su privredna osnova Novog Sada

Novi Sad je grad u kojem turizam i ugostiteljstvo čine njegov ljučni ekonomski segment. Kako „srpska Atina“ svojom bogatom istorijom, kulturnom baštinom i atraktivnim destinacijama privlači mnoštvo turista iz zemlje i inostranstva, poslovi vezani za ove dve privredne grane su u konstantnom porastu. Bogata ponuda restorana, klubova, kafića i hotela zahteva stalnu potrebu za radnicima iz sektora uslužnih delatnosti, među kojima se najviše traže konobari, kuvari, kao i recepcionari i hotelijerski menadžeri.

Ulepšavanje gradskih parkova pomoću kosilica - privlačna zanimanja očuvanja zelenih oaza

Komunalne usluge održavanja zelenih površina postaju sve važnija zanimanja, naročito u velikim i dobro posećenim gradovima. Parkovi, bašte i zelene oaze predstavljaju srce svakog mesta, koja služe za okupljanje građana, relaksaciju i povezivanje sa prirodom.

Kako je Novi Sad ekološki osvešćen, brojne vrtove, sportske terene i parkove koje poseduje treba redovno održavati, pa ovakvi poslovi doprinose očuvanju lepote grada.

JKP Zelenilo

Dolaskom lepog vremena, zelene površine postaju mesta za izlete, sportske aktivnosti i rekreaciju. Njihovo održavanje podrazumeva korišćenje adekvatne mehanizacije, poput kosilica za travu, koje će biti praktične i kvalitetne.

Kosilice za travu su poznate po svojoj dugovečnosti i izdržljivosti, a mogu se koristiti na svim zelenim površinama. U ponudi postoje više vrsta kosilica za travu: kosilice na benzin, električne kosilice, akumulatorske samohodne kosilice itd. Takođe, njihov izbor može zavisiti i od zapremine i snage motora, kao i od broja obrtaja i drugih karakteristika, što utiče na performanse samog modela.

Osim na javnim površinama, one su i odlična investicija za uređenja dvorišta privatnih stambenih jedinica i vikendica, pa se često koriste i u privatne svrhe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)