RHMZ IZDAO NAJNOVIJE UPOZORENJE: Stižu olujni udari košave u ove delove Srbije (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

08. 02. 2024. u 14:32

LEPO vreme u Srbiji potrajaće do kraja nedelje, a u većini mesta temperature će se kretati od 15 do 23 stepena

РХМЗ ИЗДАО НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ: Стижу олујни удари кошаве у ове делове Србије (ФОТО)

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Kako je RHMZ najavio, u petak i za vikend nas očekuje lepo vreme sa umerenim i jakim južnim i jugozapadnim vetrom, a u košavskom području jugoistočni vetar, koji će biti najjači u brdsko-planinskim predelima Dinarskog područja, gde se očekuju udari vetra olujne jačine. Olujni udari košave u nedelju se očekuju i na jugu Banata, kao i u donjem Podunavlju.

Foto: Printskrin/RHMZ

Kiša će za vikend pretežno padati na jugozapadu Srbije (naročito u pograničnom delu sa Crnom Gorom), povremeno se očekuje i na severu Vojvodine, ali slabijeg intenziteta, dok će u ostatku zemlje biti lokalna i kratkotrajna pojava, pa se će se zadržati uglavnom suvo.

Foto: Printskrin/RHMZ

 

Od ponedeljka do četvrtka oblačno i postepeno hladnije sa čestom pojavom kiše u svim krajevima. Sredinom naredne sedmice u planinskim predelima prelazak kiše u sneg uz stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača, najavili su iz RHMZ-a.

Temperatura će u toku dana varirati sve do subote ujutro, naročito van većih urbanih sredina u centralnoj i južnoj Srbiji, gde će minimalne temperature biti od -2 do 2°S, a najviše dnevne dostizati lokalno i do 20°S. Za vikend se očekuje da usled povećanja oblačnosti i pojačanja vetra dođe do značajnog smanjenja dnevnih temperaturnih oscilacija, najavio je RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)