ŠTA ĆE BITI SA ŽIVOTINJAMA NA KRČEDINSKOJ ADI: Država rešava problem - postavlja se skela za spas (FOTO)

Novosti online

08. 01. 2024. u 15:41

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović je u izjavi za „Dnevnik“ poručio da je s nadležnim Sekretarijatom i Ministarstvom organizovano sve potrebno kako bi do sutra bila postavljena skela na Krčedinskoj adi.

ШТА ЋЕ БИТИ СА ЖИВОТИЊАМА НА КРЧЕДИНСКОЈ АДИ: Држава решава проблем - поставља се скела за спас (ФОТО)

Foto: MUP

Na taj način će se, kako je dodao Mirović, spasti gladne životinje koje su, usled rasta nivoa Dunava, ostale zarobljene.

Mirović je, takođe, potvrdio da je o koracima koji će biti preduzeti obavešten i vlasnik, kao i Veterinarska inspekcija koja će pregledati sve životinje.

Ono što je navažnije jeste da životinje budu spasene i da ne uginu od zime, poručio je Mirović.

Podsetimo, danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama zarobljenim na Krčedinskoj adi odneli hranu.

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koji se nalaze na ovoj adi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u saradnji sa vlasnikom, u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviće da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)