JEDINO ĆE U OVOM MESTU DANAS PADATI SNEG: Najnovija najava RHMZ-a - evo kakvo nas vreme očekuje

Novosti online

03. 01. 2024. u 10:14

U SRBIJI će sutra ujutru po kotlinama biti kratkotrajne magle. Prolazno naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima, koje se ujutro očekuje na severu Srbije, u toku dana će se brzo premeštati ka jugu i jugoistoku zemlje uz istovremeno razvedravanje sa severozapada.

ЈЕДИНО ЋЕ У ОВОМ МЕСТУ ДАНАС ПАДАТИ СНЕГ: Најновија најава РХМЗ-a - ево какво нас време очекује

Foto: Tanjug

Kako navodi RHMZ, u Srbiji danas oblačno, mestimično sa kišom slabog i umerenog intenziteta, a jedino na Kopaoniku sa snegom.

Na području Beograda takođe oblačno, povremeno sa slabom kišom.

Vremenska prognoza za sutra

Na visokim planinama očekuje se kratkotrajan sneg. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima južne i jugozapadne Srbije jak, jugozapadni, tokom dana u skretanju na zapadni-severozapadni i u ostalim krajevima u kratkotrajnom pojačanju.

Najniža temperatura od 0°C na jugu, do 10°C na severu Srbije, a najviša od 10 do 16°C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će tokom jutra i delom prepodneva doći do prolaznog naoblačenje s kišom i lokalnim pljuskovima. Do sredine dana doći će do razvedravanja, pa će po podne biti pretežno sunčano.

Slab i umeren južni vetar u skretanju na zapadni-severozapadni i u kratkotrajnom pojačanju. Najniža temperatura oko 10°C, a najviša oko 15°C. Prema prognozi za narednih sedam dana, u petak se po kotlinama i dolinama reka ujutro očekuje magla, uglavnom na zapadu i jugu Srbije. U toku dana suvo i relativno toplo uz umereno naoblačenje.

Krajem dana na planinama i u košavskom području južni vetar u pojačanju. U subotu će biti umereno oblačno i dalje toplo i vetrovito, tek ponegde s kratkotrajnom kišom. U nedelju se očekuje oblačno vreme, s kišom, uz zahlađenje, a po podne na planinama je moguć sneg.

Foto: Milena Anđela

Uveče će kiša preći u sneg i u nižim predelima, najpre na severu i zapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. Počeće da duva umeren i jak severozapadni vetar. U ponedeljak oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa snegom, u većini krajeva uz stvaranje snežnog pokrivača.

U utorak tokom dana prestanak padavina, u Vojvodini po podne razvedravanje. Od srede, 10. januara, vreme će biti suvo, uz umerene i jake jutarnje mrazeve, a tokom dana će biti pretežno sunčano, ali hladno.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije