POSLE DOBA NEMANJIĆA DANAS SE GRADI NAJVIŠE SVETINJA Porfirije: Oni koji vode Srbiju i Srpsku brinu o duhovnosti

Novosti online

26. 11. 2023. u 17:01

NjEGOVA svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je danas u Foči da oni koji vode Republiku Srpsku kao retko kada u istoriji srpskog naroda brinu o njegovoj duhovnosti, da nema mesta gde nisu učestvovali u izgradnji hramova i da posle Nemanjića ne zna da li postoji period u kojem je toliko svetinja nicalo.

ПОСЛЕ ДОБА НЕМАЊИЋА ДАНАС СЕ ГРАДИ НАЈВИШЕ СВЕТИЊА Порфирије: Они који воде Србију и Српску брину о духовности

Foto: SPC

- Verujem da se neću ogrešiti i da neću pogerišti kada kažem da poslije doba Nemanjića ne znam da li postoji period u kojem je toliko svetinja nicalo u našem narodu. To isto važi i za Srbiju, ne ulazeći u to ko kako vidi aktuelnu političku administraciju", rekao je patrijarh.

Nije bilo perioda od Nemanjića da je ukazana i iskazana tolika briga o celovitosti postojanja našeg naroda. S jedne strane spoljašnji, medicinski aspekat, a s druge strane i duhovni aspekat. Samo kada imamo balans i harmoniju izmedju te dve stvari mi možemo govoriti o pokušaju da budemo zdravo društvo.

Dužan sam da kažem da zaista od doba Nemanjića do naših dana nije izgrađeno toliko crkava i hramova ni u Republici Srpskoj ni i Srbiji, kao što je to slučaj kao što je izgrađeno u doba aktuelnih vlasti.

Dakle, dužni smo to da kažemo i dužni smo, ne radi medalja, nego više kao podstrek i podršku i novu obavezu da oni nastave tako da funkcionišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)