MINISTAR JOVANOVIĆ: Selo Kožuar 90. u Srbiji u kojem je uveden brzi internet (FOTO)

Novosti online

24. 11. 2023. u 19:26

MINISTAR informisanja i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Mihailo Jovanović obišao je danas selo Kožuar u opštini Ub, u kojem je uveden brzi internet i završeni radovi na izgradnji širokopojasne telekomunikacione infrastrukture.

МИНИСТАР ЈОВАНОВИЋ: Село Kожуар 90. у Србији у којем је уведен брзи интернет (ФОТО)

Foto MIT

-U selu Kožuar pored Uba 15 domaćinstava je već priključeno na brzi internet, zahvaljujući čemu meštani mogu da koriste sve prednosti nove digitalne infrastrukture: usluge elektronske uprave, elektronsku trgovinu i multimedijalni sadržaj – digitalnu televiziju sa različitim zabavnim, filmskim, naučnim i sportskim sadržajem, kao i video na zahtev. Takođe, istureno odeljenje Osnovne škole „Rajko Mihailović“ u Kožuaru je dobilo brzi internet, laptop računar, štampač i projektor, zahvaljujući čemu će biti omogućena digitalna nastava, korišćenje eDnevnika i svih ostalih digitalnih usluga u sistemu prosvete, istakao je Jovanović i dodao da će u opštini Ub ukupno 13 sela, sa oko 6.800 stanovnika, dobiti brzi internet do kraja naredne godine.

Jovanović je naglasio da je zahvaljujući projektu Ministarstva informisanja i telekomunikacija, do sada ukupno 90 sela u Srbiji sa oko 15.500 domaćinstava i 49.000 stanovnika već dobilo mogućnost korišćenja brzog interneta protoka preko 100Mbps, dok je u toku izgradnja u još 176 sela u kojim živi oko 85.000 stanovnika.

-Projektom izgradnje širokopojasne telekomunikacione infrastrukture MIT će do kraja 2025. povezati 99% sela u Srbiji na brzi internet, i u tom smislu pokriti preko 700 sela sa oko 120.000 domaćinstava. U opštini Ub je, takođe, zahvaljujući projektu Povezane škole Ministarstvo povezalo svih 33 lokacija osnovnih i srednjih škola i njihovih isturenih odeljenja na brzi internet, dok je u 8 matičnih objekata osnovnih i srednjih škola izgrađena kompletna lokalna računarska mreža, rekao je Jovanović.

Pored ministra Jovanovića, događaju je prisustvovao i direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić.

Napredak u realizaciji ovog projekta i plan za povezivanje sela se nalazi na sajtu Ministarstva mit.gov.rs.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima