UČITELJICA OPET SA ĐACIMA: Roditelji koji su prijavili nasilje nad detetom se predomislili i povukli prijavu

B. Borisavljević

13. 11. 2023. u 14:42

UČITELjICA V. P. iz OŠ "Braća Jerković" u Železniku, posle nedelju dana suspenzije, vratila se danas svojim učenicima. Kako saznajemo, roditelji đaka koji su je "optužili" za nasilje da njihovim detetom, zbog čega je V. P. bila udaljena sa posla i protiv nje pokrenut disciplinski postupak, povukli su prijavu.

УЧИТЕЉИЦА ОПЕТ СА ЂАЦИМА: Родитељи који су пријавили насиље над дететом се предомислили и повукли пријаву

Ilustracija Foto: V. Danilov

Da podestimo, na teret joj je stavljeno - nasilje nad učenikom. Posle prijave roditelja da je, navodno, povukla njihovo dete za kapuljaču i vikala, po ekspresnom postupku je "izbačena" iz učionice. U disciplinskom postupku je trebalo da bude utvrđeno šta se dogodilo i da li se uopšte dogodilo?! Bez potvrđene krivice, samo na osnovu priče desetogodišnjeg deteta, žena sa 30 godina staža, bez mrlje u karijeri i generacijama uspešnih đaka, stavljena je na stub srama.

U znak podrške suspendovanoj učiteljici, njene kolege su prošlog četvrtka odlučile da ne drže nastavu. Prosvetna inspekcija je upućena u školu, a dok se ne završi disciplinski postupak, trebalo je da učiteljica bude suspendovana. Iako su se posle jednodnevne obustave nastave vratili u školu, nastavili su da pružaju podršku suspendovanoj učiteljici V. P.

Pored kolektiva škole, bezrezervnu podršku učiteljici su pružili sadašnji i bivši đaci, ali i roditelji.

- Situacija u kojoj se našla jedna mirna, dobra, stručna, savesna, vredna i apsolutno uzorna koleginica, sve nas je jako onespokojila, povredila, a kao ljude i jako rastužila - navodi se u pismu podrške. - Činjenica da jedan vredan i čestit radnik, o čijem radu svedoče mnogi naši sugrađani, bude, mi smo ubeđeni neosnovano optužena od strane roditelja, pa joj se po tom osnovu suspenduju sva osnovna prava na - rad, zaradu, profesionalni mir, bila je ona kap koja je prelila čašu permanentnog unižavanja i profesije i profesionalaca, koji su svoje profesionalno opredeljenje najčešće pronalazili u ljubavi prema poslu učitelja i nastavnika "vajara" koji doprinose sazrevanju tih pametnih i dobrih mladih ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)