DANAS SLAVIMO VELIKOG ČUDOTVORCA: Veruje se da će nam pomoći da pobedimo sve probleme

Novosti onlajn

03. 11. 2023. u 07:41

SRPSKA pravoslavna crkva i vernici danas slave prepodobnog Ilariona Velikog.

ДАНАС СЛАВИМО ВЕЛИКОГ ЧУДОТВОРЦА: Верује се да ће нам помоћи да победимо све проблеме

Foto: Shutterstock

Kao što ruža izraste iz betona, tako je i prepodobni Ilarion Veliki odgajen od roditelja koji nisu verovali u Boga. Rođen je u Gazi, današnjoj Palestini. Učio je školu u Aleksandriji, koja je bila tadašnji svetski centar znanja i kulture.

Postao je vernik spoznavši Hrista i njegovo učenje. Otišao je u pustinju da stekne potrebno versko znanje od Svetog Antonija. Izdražao je sva iskušenja demona u molitvi i postu.

Postao je za Palestinu ono što je Sveti Antonije za Egipat. Veliki čudotvorac i odgonitelj demona. Bio je širom sveta poštovan, dolazio je čak i na Balkan, u Dalmaciju. Umro je na Kipru u 80. godini života, njegove mošti su pohranjene u manastir koji nosi njegovo ime u Palestini.

Potocima tvojih suza besplodnu pustinju si obrađivao i uzdasima iz dubine duše, umnožio si velikim trudom svoje talante. Bio si svećnjak svetu, sijajući svojim čudesima, Ilarione oče naš: Moli Hrista Boga, da spase duše naše.

Nađite danas snagu u sebi da kao ruža kroz beton pobedite sve probleme, prepodobni Ilarion Veliki će vam pomoći u tome. Ne podležite plitkim iskušenjima koja nas okružuju sa svih strana.

BONUS VIDEO: DIRLjIVO: Kad Srbi zapevaju usred glavne crkve u Bugarskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)