PETAK NAM DONOSI PRAVE LETNJE TEMPERATURE, A ONDA SLEDI PREOKRET: Evo kakvo vreme možemo očekivati ovog vikenda

Novosti online

19. 10. 2023. u 08:04

U SRBIJI se danas očekuje promenljivo oblačno ali i toplije vreme uz jačanje južnog vetra tokom dana, objavio je meteorolog Marko Čubrilo.

ПЕТАК НАМ ДОНОСИ ПРАВЕ ЛЕТЊЕ ТЕМПЕРАТУРЕ, А ОНДА СЛЕДИ ПРЕОКРЕТ: Ево какво време можемо очекивати овог викенда

Foto: Tanjug

On je u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi naveo da "povremene kiše ponegde može biti ujutro i pre podne, dok će posle podne i posebno prema večeri uz obalu Jadrana biti sve češće pojave kiše i pljuskova. Duž Jadrana tokom dana jugo u jačanju."

Dnevni maksimum od +15 do +24 stepena Celzijusa.

"U petak još toplije uz jak i vrlo jak, lokalno i olujan južni vetar i jak do olujan jugo duž Jadrana. Nad Dinarskim planinama usled jakog orografskog efekta vrlo obilne padavine, ali u njihovom zaleđu kao posledica padajućeg, južnog fena suvo i vrlo toplo. Posle neobično tople noći gde se minimumi negde neće spustiti ispod +20 stepeni Celzijusa, dnevni maksimum od +19 do +27, a lokalno i oko +30 stepeni Celzijusa.

Od subote sve češće padavine

U noći ka suboti sve češća pojava padavina i na zapadu regiona, dok će se u subotu preko nas premeštati hladan front koji će u jugozapadnom vazdušnom strujanju donositi jače naoblačenje, kišu i grmljavinske pljuskove uz slabljenje južnog vetra koji će prvo u zoni fronta nakratko okrenuti na vrlo jak do olujan zapadni, dok će zatim biti slab, jugozapadni. Dnevni maksimum u subotu od oko +17 na zapadu do oko +27 na istoku regiona. Bez obzira na to što smo duboko zašli u jesen, kombinacija visoke prizemne i visinske temperature, vlažno strujanje i premeštanje fronta u subotu lokalno mogu usloviti i jače grmljavinsko nevreme.

U nedelju do 22 stepena

U nedelju znatno mirnija atmosfera uz moguću pojavu lokalnog pljuska ili prolazne kiše. Vetar uglavnom slab, jugozapadni, a dnevni maksimum od +14 do +22 stepeni Celzijusa.

Početkom sledeće nedelje ponovo relativno toplo. U početku suvo, ali je sredinom nedelje moguće novo pogoršanje uz kišu i pljuskove. Ostaje relativno toplo ali ekstremno visokih temperatura uz maksimume od +14 do +19 stepeni Celzijusa.

Prema trenutnom stanju na dugoročnom prognostičkom materijalu neko jače pogoršanje uz spuštanje temperatura u okvire proseka ili čak malo ispod njega je moguće prema samom kraju oktobra ili prvih dana novembra", objavio je Čubrilo u svojoj najnovijoj vremenskoj prognozi.

(Blic)

BONUS VIDEO: BRUKA I SRAMOTA: U Vranju oskrnavljen mural stradalom padobrancu Ognjenu i spomenik doktoru Kopši

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima