OD MINUS 1 DO 29 STEPENI U PLUSU: Detaljna vremenska prognoza za narednih 10 dana

Novosti online

18. 10. 2023. u 08:32

U SRBIJI će jutro biti hladno, očekuje se i mraz, ponegde magla, a u toku dana će biti toplije i uglavnom sunčano vreme, osim na jugu gde će se zadržati oblaci. Naoblačenje i u drugim delovima će proći bez padavina. Maksimalna temperature će biti do 20 stepeni.

ОД МИНУС 1 ДО 29 СТЕПЕНИ У ПЛУСУ: Детаљна временска прогноза за наредних 10 дана

Foto: D. Balšić

Svaki dan sve toplije

Meteorolog Marko Čubrilo u vremenskoj prognozi najavljuje da će do srede biti prohladno, zatim toplije i oko 20. oktobra se očekuje da bude znatno toplije od proseka. Za vikend će biti i dalje relativno toplo, ali uz kišu i pljuskove, a od nedelje malo svežije.

- Do srede će biti pretežno sunčano i suvo vreme uz moguću pojavu jutarnjeg mraza, posebno prizemnog. Minimalne temperature će biti od -1 do +5, maksimumi od +13 do +17 stepeni Celzijusa. U toku dana će otopliti uz maksimume i do +20 stepeni Celzijusa. Od četvrtka će u sklopu jakog ciklona sa centrom nad Velikom Britanijom ka nama priticati veća količina relativno hladnog vazduha, dok će nad zapadnim Mediteranom doći do formiranja sekundarnog ciklona. Uz okretanje vetra na južne smerove uslediće jače otopljenje, tako da će u četvrtak i petak maksimumi biti od +21 do +26, a lokalno i oko +29 stepeni Celzijusa – kaže Marko Čubrilo.

Češće će padati kiša

Duvaće južni i jugozapadni vetar, a u košavskom području topla košava. Padavina će uglavnom biti nad južnim delovima regiona, gde bi na južne padine Dinarida pala veća količina, preko 150 mm.

- Očekuje se da se u subotu preko regiona premešta hladan front koji će doneti slabljenje južnog vetra, češću pojavu kiše, a biće mogući i grmljavinski pljuskovi. Južni vetar će oslabiti i nakratko okrenuti na severozapadni smer. U subotu maksimalne temperature će biti od oko +16 na zapadu do oko +27 na istoku regiona. Drugog dana vikenda malo svežije uz ređu pojavu kiše ili pljuska, dnevni maksimum će biti od +14 do +23 stepena Celzijusa – kaže Čubrilo.

Prema njegovoj prognozi “od nedelje će biti i dalje relativno toplo uz povremenu pojavu kiše i pljuskova uz maksimume od +16 do +22 stepena Celzijusa, što je i dalje iznad proseka”.

Hladnije, ali i dalje iznad proseka

-Hladnije vreme uz češću pojavu kiše je moguće posle 26. oktobra, ali bi i tada maksimumi bilo oko ili malo iznad proseka. Sumirano, drugi deo oktobra donosi nešto češću pojavu kiše, ali posle ovih nekoliko hladnijih dana ne očekuje se neko jače zahlađenje u narednih desetak dana – zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO: KNjIGE I BIBLIOTEKE SU NAŠE SKLONIŠTE: Drugi čuvar vremena je prošlost

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!