IZ IZRAELA STIŽU PORODICE SA DECOM, NAŠI SPORTISTI DOBRO: Konzul Srbije Aleksandar Nikolić za "Novosti"

S.S.R.

08. 10. 2023. u 15:59

U letu "Er Srbije" koji će večeras iz Tel Aviva krenuti prema Beogradu biće najurgentniji slučajevi odnosno porodice sa decom, stariji ljudi, oni koji imaju zdravstvene probleme, hodočasnici i oni koji su bili ovde turistički i nemaju više smeštaj u Izraelu. Postoji spisak i idemo po prioritetima.

ИЗ ИЗРАЕЛА СТИЖУ ПОРОДИЦЕ СА ДЕЦОМ, НАШИ СПОРТИСТИ ДОБРО: Конзул Србије Александар Николић за Новости

Aleksandar Nikolić

Ovo je za "Novosti" rekao konzul Srbije Aleksandar Nikolić i dodao da je naš državljanin koji je povrećen tokom napada sada na sigurnom!

- Oporavlja se od povrede lakše prirode. Zahvalni smo univerzitetskom kliničkom centru gde je bio smešten. Broj povređenih se prema podacima iz Izraela već popeo na preko 600. Nisu ugašena sva žarišta uglavnom duž zelene linije razdvajanja. Bilo ih je 21, trenutno ih je još šest i u tim kibucima i dalje ima Srba čija je avakuacija u toku - rekao je Nikolić za "Novosti".

Konzul je rekao i da je veliki broj naših sportista u Izraelu, da su u kontaktu sa mnogima i da su neki izrazili želju da se evakuišu.

- Najviše njih je iz fudbala i rukometa. Košarkaški trener Aleksandar Džikić je u Jerusalimu i dobro je, tamo su raketna dejstva nižeg intenziteta - objasnio je Nikolić.

On je ponovio da se čini sve da naši državljani koji žele budu evakuisani, da se ide po prioritetima i posebno se zahvalio našim ljudima u Izraelu koji su jako disciplinovani i pridržavaju se svih preporuka.

Inače, ekstremisti Hamasa juče su napali Izrael koji je uzvratio i proglasio rat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!