SVI SMO VAŽNI: Konferencija na Međunarodni dan dece

Novosti online

29. 09. 2023. u 12:35

Organizacija „NAOS- Nacionalne asocijacije za podršku i borbu protiv nasilja“ i „IBSSA-Biroa za borbu protiv trgovine ljudima“ organizuju stručnu konferenciju 03.oktobra.2023 godine (na Međunarodni dan dece) u kongresnoj sali hotela Crowne Plaza u Beogradu, pod nazivom „SVI SMO VAŽNI“.

СВИ СМО ВАЖНИ: Конференција на Међународни дан деце

NAOS

U okviru stručne konferencije biće održana dva panela od 10h do 14h sa kratkom pauzom od 11:30h do 12:30h.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom ministarstava i državnih institucija Vlade Republike Srbije.

Uz blagoslov Vladike Stefana Šarića, konferenciju će otvoriti, dečji hor „RASTKO“-Hrama Svetog Save sa Himnom Srbije. U dva panela, prisutnima i medijima, obratiće se ministar, predstavnici ministarstava, državnih institucija, nvo sektora i stručnjaci.

NAOS

Ciljevi konferencije obuhvataju pre svega važnost prevencije u cilju suzbijanja nasilja bilo koje vrste sa akcentom na vršnjačko nasilje i nasilje nad decom. Da skrenemo pažnju na sve učestaliju pojavu nasilja nad ženama i izuzetno veliki problem vršnjačkog nasilja, kao i zloupotrebu i eksploataciju dece, trgovinu ljudima i sve oblike nasilja nad decom. Upoznati javnost o oblicima nasilja, prevenciji i merama u cilju suzbijanja istog. Koliko sociopatogene pojave nasilja negativno utiču na porodicu i društvo. Ukazati koliko je od izuzetne važnosti zajednička saradnja svih nas počevši od porodice, roditelja, škola, stručnih kadrova, državnih institucija i nadležnih organa, civilnog sektora, nevladinih i međunarodnih organizacija, agencija i medija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)