Odgovor na tekst: "NADRILEKARKA ZA 497 EVRA LEČI AUTIZAM?! Roditelji traže zaštitu - sramna prevara"

Novosti online

19. 09. 2023. u 13:53

Odgovor objavljujemo u celosti bez izmena.

Одговор на текст: НАДРИЛЕКАРКА ЗА 497 ЕВРА ЛЕЧИ АУТИЗАМ?! Родитељи траже заштиту - срамна превара

Nikola Obradović

"Dana 15.08.2023. godine, na Vašem internet sajtu novosti.rs, od strane autora I.Kovačić, objavljen je tekst "NADRILEKARKA ZA 497 EVRA LEČI AUTIZAM?! Roditelji traže zaštitu - sramna prevara".

Shodno članu 83 stav 1 Zakona o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS" br.83/2014.12/2016), kojim se predviđa pravo na odgovor od strane lica na koga se odnosi informacija, ovim putem podnosilac Vam podnosi odgovor preko izabranog punomoćnika, te ističe sledeće:

Predmetnim tekstom objavljenim dana 15.08.2023. godine, na osnovu nepotpunih i netačnih informacija, podnosilac je predstavljen u negativnom kontekstu, sa malicioznom namerom da se ugrozi ugled, integritet i ličnost posnosioca. Predmetnim tekstom, autor je svesno i namerno omalovažavao podnosioca predstavljajući ga kao nadrilekara koji obmanjuje roditelje dece sa autizmom, nudeći prodrame lečenja autizma uz novčanu naknadu. Podnosilac je stavljen u kontekst nadrilekastsva koji vrši prevarnu delatnost, što ne predstalja istinu.

Podnosilac ne predstavlja medicinskog stručnjaka i ni u jednom komadu sadržaja nije iznosila tvrdnje da autizam leči niti je preispitivala medicinske mere, lekove i terapiju.

Sve što je izneto na profilima i u programima koje radi, bazirano je na ličnom iskustvu autorke, i programima, edukacijama i tretmanima koje je sprovodila sa svojim detetom, a sa ciljem i željom da se roditeljima omogući brži i sistematizovani pristup informacijama koje su dostupne, uz referenciranje izvora i upućivanje na medicinske i druge stručnjake iz ove oblasti."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)