OČEKUJE SE OKO 20 LITARA KIŠE: Obilni pljuskovi stižu pred kraj dana u ove delove Srbije

Novosti online

15. 09. 2023. u 17:02

PETAK je doneo nešto svežije vreme, ali i više oblačnosti, ali i pored toga vremenski uslovi i dalje su u skladu sa septembrom.

ОЧЕКУЈЕ СЕ ОКО 20 ЛИТАРА КИШЕ: Обилни пљускови стижу пред крај дана у ове делове Србије

Foto: P. Milošević

Trenutno u većem delu Srbije preovladava promenljivo oblačno, ali suvo.

Kasnije posle podne i krajem dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije, a tokom večeri i na jugoistoku.

Ponegde se u ovim predelima očekuju i intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom, uz nešto obilnije padavine, pri čemu lokalno može da padne i preko 20 litara kiše po kvadratnom metru.

Srećom, iako se ponegde očekuju intenzivniji grmljavinski procesi, nema opasnosti od jačih oluja i vremenskih nepogoda.

Maksimalna temperatura biće danas od 25 do 29°C.

Prvi dan vikenda doneće više oblaka, ali i kišu i pljuskove sa grmljavinom, uglavnom i naročito u južnim, centralnim i istočnim predelima. Maksimalna temperatura biće od 24 do 28°C, u Beogradu do 26°C. Jugoistočni vetar biće u pojačanju.

Drugi dan vikenda i ponedeljak biće znatno sunčaniji, uz pravo letnje vreme i uz temperarure u većini predela oko 30°C.

Već u utorak novo prolazno naoblačenje sa padavinama.

Dakle, za razliku od prve polovine seprembra, uz sunčano, stabilno i pravo letnje vreme, druga polovina septembra biće nešto nestabilnija i promenljivija, ali i dalje ostaje toplo.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: POTOCI LAVE NA HAVAJIMA - Vulkan Kilauea ne prestaje sa erupcijama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!