POGLEDAJTE – SRPSKI OKLOP I ARTILJERIJA NA BOJEVOM GAĐANJU: Vojne vežbe 4. brigade VS na poligonu Pasuljanske livade (FOTO)

Tanjug

06. 09. 2023. u 18:26

NA POLIGONU "Pasuljanske livade" ove nedelje realizuju se vežbovne aktivnosti koje izvode jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, uz podršku snaga Ratnog vazduhoplovstva i PVO i Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

ПОГЛЕДАЈТЕ – СРПСКИ ОКЛОП И АРТИЉЕРИЈА НА БОЈЕВОМ ГАЂАЊУ: Војне вежбе 4. бригаде ВС на полигону Пасуљанске ливаде (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Kako se navodi, reč je o planskim aktivnostima koje se realizuju radi unapređenja osposobljenosti komande i jedinica Četvrte brigade za rešavanje taktičkih i vatrenih zadataka tokom pripreme i izvođenja operacija i za organizovanje sadejstva i saradnje.

Vežbajuće jedinice u ovoj fazi, u skladu sa dodeljenim misijama i zadacima, realizuju taktička uvežbavanja i vežbe sa bojevim gađanjima. Dejstvuje se iz tenkova, oklopnih vozila, borbenih vozila pešadije, samohodnih haubica, protivoklopnih lansirnih oruđa, minobacača, bacača granata i različitog ličnog naoružanja.

U sledećoj etapi vežbe, angažovane snage realizovaće zajednička taktička uvežbavanja i pripremna, školska i bojeva gađanja u noćnim uslovima, a intenzivne aktivnosti na poligonu završiće se taktičkom vežbom sa bojevim gađanjem ojačane taktičke grupe u izvođenju borbenih operacija, dodaje se u saopštenju.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)