SESTRINSTVO MANASTIRA SVETE LIDIJE: Vučić primer pravog državnika (VIDEO)

Novosti online

06. 09. 2023. u 14:32

DELEGACIJU ovog manastira primili su crkveni velikodostojnici, državni predstavnici, kao i predstavnici Srpske napredne stranke.

СЕСТРИНСТВО МАНАСТИРА СВЕТЕ ЛИДИЈЕ: Вучић пример правог државника (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/portal035.rs

Sestrinstvo manastira Sveta Lidija iz Asprovalte, ukupno 44 monahinje na čelu sa duhovnikom manastira arhimandritom Nikanorom boravi u posetu Srbiji u organizaciji Svepravoslavnog nacionalnog saveta i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića, prenosi Portal 35.

 - Sestrinstvo ovog manastira učinilo je mnogo toga za srpski narod, pogotovo u ratnim sukobima na prostoru bivše Jugoslavije. Više od 10.000 srpske dece od 1993. pa do danas boravilo je u ovom manastiru tokom leta, a u jednom periodu je za decu iz krajine funkcionisala i škola na srpskom jeziku - navodi se. 

Delegaciju ovog manastira primili su crkveni velikodostojnici, državni predstavnici kao i predstavnici Srpske napredne stranke.

Arhimandrit Nikanor kao i monahinje manastira Sveta Lidija kažu da su oduševljeni kako se Srbija razvila i izgradila u poslednjih nekoliko godina i da to nije više ona Srbija u koju su ranije dolazili.

Sestrinstvo na čelu sa svojim duhovnikom posebno ističe da je predsednik Aleksandar Vučić primer državnika i borca za slobodarsku Srbiju sa vrednostima za koje su se zalagali i život dali slavni srpski preci.

 - Sestrinstvo ovog grčkog manastira je zadivljeno odnosom države i crkve u Srbiji koji nikad nije bio jači i primer je svim ostalim zemljama na Balkanu i Evropi. Takođe su se zahvalile predsedniku Srbije i njegovoj porodici i saradnicima na dodeli Sretenjskog ordena od pre nekoliko godina, ističući da je Vučić prvi srpski državnik koji se setio da odlikuje ovaj manastir i oda zahvalnost sestrinstvu na svemu što su učinili za srpski narod - poručuju iz Svepravoslavnog nacionalnog saveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (39)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima