SRBIJA IMA NAJVIŠEG PREDSEDNIKA NA SVETU: Objavljena lista na kojoj se na prvom mestu nalazi Aleksandar Vučić

Novosti online

30. 08. 2023. u 11:23

PLATFORMA „Svet statistike“ objavila je listu najviših bivših i aktuelnih predsednika država, na kojoj se na prvom mestu nalazi predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

СРБИЈА ИМА НАЈВИШЕГ ПРЕДСЕДНИКА НА СВЕТУ: Објављена листа на којој се на првом месту налази Александар Вучић

Foto: Tanjug

Prema listi objavljenoj na Tviteru, Vučić je sa 199 centimetara visine najviši predsedednik na svetu, dok se na drugom mestu nalaze bivši predsednici Francuske i Crne Gore Šarl de Gol i Milo Đukanović sa 196 centimetara visine.

Na trećem mestu sa 190 centimetara visine nalaze se bivši predsednici Kube i SAD Fidel Kastro i Donald Tramp, a slede bivši francuski lider Žak Širak (189), Iraka Sadam Husein (188), američki Barak Obama (185).

U donjem delu liste nalaze se kineski lider Si Đinping (175), francuski predsednik Emanuel Makron (173), ruski i ukrajinski predsednici Vladimir Putin i Volodimir Zelenski sa po 170 centimetara visine, kao i bivši francuski predsednik Nikola Sarkozi (165). Na začelju liste nalazi se bivši predsednik Irana Mahmud Ahmadinežad visok 157 centimetara.

Zanimljivo je da su se na listi našli lider nacističke Nemačke Adolf Hitler (173), francuski vojskovođa i vladar Napoleon Bonaparta (168), vođa Oktobarske revolucije i osnivač Sovjetskog saveza Vladimir Lenjin (165), kao i bivši predsednik Meksika Benito Huarez (137).

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (61)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!